Rien à foutre: een film die verre van "low-cost" is - Actueel Cinema

   - 

Pas op, dit is een atypische film, en nog van eigen bodem ook! RIEN À FOUTRE, gepresenteerd tijdens de 60e Critics' Week op het filmfestival van Cannes, waar het de prijs van de Gan Foundation won, wekte om vele redenen een kleine sensatie op. De film vertelt het verhaal van een stewardess van een low-cost luchtvaartmaatschappij die geel en blauw kleurt. Natuurlijk is de naam niet dezelfde, maar je snapt het idee. De sensationele Adèle Exarchopoulos speelt Cassandra, wier leven we volgen tussen vluchten, feesten, tijd in het buitenland en de druk van de door de teams verwachte resultaten.

RIEN À FOUTRE werd gefilmd zonder enige toestemming en de vliegtuigscènes werden dus gemaakt tijdens echte vluchten. Dit ietwat gekke en surrealistische aspect van de filmomstandigheden is voelbaar in de sfeer en toon die het Belgische regisseursduo heeft nagestreefd. In de cast vinden we, naast Adèle Exarchopoulos, de jonge Belgische actrice Mara Taquin, al te zien in HORS NORMES, die de zus van de Franse actrice speelt. Een geweldig duo!

Met RIEN À FOUTRE hebben Emmanuel Marre en Julie Lecoustre een verrassend en explosief werk gecreëerd voor hun veelgeprezen filmdebuut.

Cassandre, 26 jaar, is een stewardess bij een low-cost luchtvaartmaatschappij. Ze leeft van dag tot dag, gaat van vlucht naar vlucht en van feest naar feest, trouw aan haar Tinder bijnaam "Carpe Diem". Een leven zonder beperkingen. Als de druk vanuit het bedrijf toeneemt, verliest Cassandra haar houvast. Zal zij in staat zijn de begraven pijn onder ogen te zien en terug te keren naar degenen die zij heeft achtergelaten?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Rien a foutre

Rien a foutre

Drama  Regie: Julie Lecoustre & Emmanuel Marre Met: Adèle Exarchopoulos, Alexandre Perrier,... Cassandra, 26 jaar is stewardess bij een low cost luchtvaartmaatschappij. Ze leeft van dag tot dag, werkt en feest non-stop. Maar door een incident wordt ze verplicht stil te staan en terug te keren naar haar leven thuis in België. Zal Cassandre in staat zijn om de confrontatie aan te gaan met haar... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: