Fight club verschijnt 23 jaar na de release in China - Actueel Cinema

   - 

23 jaar geleden, werd Fight Club wereldwijd uitgebracht. De film, geregisseerd door David Fincher, met Brad Pitt en Edward Norton in de hoofdrollen, werd al snel een cultfilm.

Herinner je:

Iemand zonder duidelijke identiteit, woont alleen, werkt alleen, slaapt alleen en eet alleen zijn lunch zoals vele andere eenzame mensen die menselijke, morele en seksuele ellende kennen. Daarom wordt hij lid van de Fight club. Deze club wordt geleid door Tyler Durden, een soort anarchist tussen goeroe en filosoof die liefde voor zijn medemens predikt.

Een release in China, maar het is niet helemaal dezelfde film

Hoewel de film een wereldwijd succes was, was dat niet het geval in China. Het communistische regime stond niet toe dat de film vertoond werd. Slechts enkele buitenlandse films werden in het land toegelaten.

Nu, 23 jaar later, komen ze op hun besluit terug. China heeft het recht om Fight Club te kijken.

Behalve dat er een klein probleem is... Het einde werd veranderd. Insiders die de film in een piraatversie hadden gezien, waarschuwden dat de versie die op het Chinese platform Tecent Video beschikbaar was, in het geheel niet met het origineel overeenstemde.

De beelden van de explosie en vernietiging van de moderne wereld waarvan de held droomt na de dood van het personage van Brad Pitt, zijn gewoon verdwenen. De film verliest zijn anarchistische kant. Aan het eind verschijnt een zwart scherm met een tekst die luidt: "De politie heeft het plan verijdeld en alle misdadigers gearresteerd, waardoor de bommen niet konden ontploffen". Er staat ook in dat Eward Norton's personage is opgenomen in een psychiatrische inrichting.

De bioscoopbezoekers waren stomverbaasd over dit volledig bevooroordeelde happy end. Tecent Video wil geen commentaar geven. Zijn deze veranderingen het gevolg van een besluit van de Chinese autoriteiten of van de Hollywood-studio's die ermee hebben ingestemd bepaalde scènes te schrappen om toegang te krijgen tot de Chinese markt?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Fight Club

Fight Club

Drama, Thriller  Regie: David Fincher Met: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter,... Hij is een verzekeringsinspecteur die aan chronische slapeloosheid lijdt, en die wanhopig probeert uit zijn oersaaie bestaan te ontsnappen. Bij toeval ontmoet hij Tyler Durden, een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft namelijk dat "zelfverbetering" enkel voor... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: