Cinema Nova's 25ste verjaardag : Een feestje? - Actueel Cinema

   - 

Na de onbegrijpelijke beslissing om cultuur opnieuw op slot te doen en de daaropvolgende burgerlijke ongehoorzaamheid tegen de discriminerende maatregelen van onze ’jojoverheid’, nodigt Cinema Nova iedereen uit om onze 25ste verjaardag te vieren op 25 uur 2 dagen lang!

Het stond in de sterren geschreven. De Nova zou slechts een kort leven beschoren zijn. Vandaar de naam trouwens: een supernova is een ster die kortstondig maar fel schittert. En toch vieren we binnenkort Nova's vijfentwintigste verjaardag.

De Nova startte onder het gesternte "bioscoop der urgentie / ciné qua non / mission impossible" gezien de ultrakorte termijn (amper drie maanden) waarin het project uit de startblokken moest schieten. De stedelijke context hielp een handje: stadskankers te over en dus plaats zat. Maar al bij al was het een weddenschap met hoog risicogehalte gezien de heersende regels in het institutionele cultuurlandschap en de communautaire politiek in Brussel. Optimisten gaven het project maximum twee jaar – de periode die de Kredietbank, toenmalige eigenaar, de zaal in bruikleen gaf. Sceptici geloofden al helemaal niet in de overlevingskansen van de Nova. Vijf veranderingen van eigenaren en een aantal verkiezingen later is de "niche" Nova er nog steeds. Haar ploeg vernieuwde zich onophoudelijk maar behield haar collectieve organisatievorm, haar "bi-/co-/inter-communautaire" positie en haar vrijwilligersengagement.

Het volledige programma hier

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: