Amerikaanse regisseur Peter Bogdanovich (82) overleden - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse regisseur, schrijver en acteur Peter Bogdanovich is op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats in Los Angeles. De man was een invloedrijke figuur in het Hollywood van de jaren zeventig en tachtig en zette zichzelf op de kaart met 'The Last Picture Show' uit 1971. 

Met die film sleepte Bogdanovich maar liefst acht Oscarnominaties in de wacht. Na enkele middelmatige filmsuccessen dook de man op in films en series als acteur. Bogdanovich was op die manier te zien in onder andere 'The Sopranos', 'Law & Order' en beide 'Kill Bill'-films. De belangrijkste films uit het oeuvre van Bogdanovich zijn: 'The Last Picture Show' (1971), 'What's Up, Doc? (1972) en Paper Moon (1973). (Belga / Belga)

© Jaguar PS / Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: