Eerste Nederlandse film over Anne Frank al in september in bioscopen - Actueel Cinema

   - 

De film 'Mijn Beste Vriendin Anne Frank' is al vanaf 9 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Distributeur Dutch FilmWorks zou de film oorspronkelijk pas in oktober uitbrengen, maar heeft besloten de première te vervroegen. Dat maakte DFW gisteren bekend. 

'Mijn beste vriendin Anne Frank' is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank. De film van regisseur Ben Sombogaart ('De Tweeling') concentreert zich op de vriendschap tussen Anne en Hannah Goslar. Zij waren boezemvriendinnen toen de oorlog uitbrak, maar verloren elkaar uit het oog toen de familie Frank in 1942 onderdook in het Achterhuis.

Pas in concentratiekamp Bergen-Belsen zagen de meisjes elkaar terug. Goslar overleefde het nazikamp; zij is inmiddels 92 jaar. Actrice Aiko Beemsterboer speelt de rol van Anne Frank. Hannah Goslar wordt vertolkt door actrice Josephine Arendsen. Stefan de Walle zal te zien zijn als Otto Frank, de vader van Anne die als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog overleefde. Vorig jaar nog maakte Netflix bekend dat het de wereldwijde rechten van de Nederlandse film had binnengehaald. Wanneer de Anne Frank-biopic op de streamongdienst beschikbaar zal zijn voor het Belgische publiek, is nog niet duidelijk. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: