Kinepolis start ticketverkoop voor films vanaf 9 juni - Actueel Cinema

   - 

Kinepolis, de grootste bioscoopketen van België, heeft de ticketverkoop opgestart voor de programmering vanaf 9 juni. De zalen mogen dan voor het eerst sinds eind oktober weer open. De ticketprijzen zijn licht opgetrokken. 

In het aanbod zitten onder meer Oscar-winnaar "Nomadland", de kinderfilm "K3: Dans van De Farao" en de Disney-speelfilm "Cruella". Vanaf 16 juni komt daar onder andere nog de avant-première van de horrorblockbuster "'A Quiet Place II" bij. Kinepolis mag de zalen nog niet helemaal vullen. Er worden telkens twee plaatsen links en rechts van de "bubbels" vrijgehouden, en ook de plaatsen voor en achter zullen vrij blijven.

Afhankelijk van de omvang van de groepjes bezoekers, denkt het bedrijf 30 à 35 procent van de zaalcapaciteit te kunnen benutten. "We hopen en verwachten dat er steeds meer mogelijk zal worden", zegt woordvoerster Anneleen Van Troos. Mondmaskers zullen verplicht zijn, maar wellicht mogen ze wel af om te eten of drinken. Daarover moet een ministerieel besluit nog duidelijkheid scheppen. Omdat met een beperkte capaciteit gestart wordt, zal Kinepolis voor een deel van het personeel nog tijdelijke werkloosheid blijven inroepen. "We zullen zowel in onze hoofdkantoren als in de bioscopen geleidelijk opschalen, in functie van de aantrekkende bezoekerscijfers", legt de woordvoerster uit. Een filmavond zal iets meer kosten dan voor de onderbreking, maar volgens Van Troos heeft die prijsverhoging niets te maken met de Covid-context. "We herzien jaarlijks onze prijzen", zegt ze. In de meeste Kinepolis-filialen kost een standaardticket nu 11,95 euro, tegen 11,65 euro vorig jaar. Ook verschillende andere tarieven zijn verhoogd. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: