'Raya and the Last Dragon' houdt stand aan box office dankzij heropening bioscopen in LA - Actueel Cinema

   - 

De animatiefilm 'Raya and the Last Dragon' is voor de derde week op rij de best presterende film aan de Noord-Amerikaanse box office. De film bracht 5,2 miljoen dollar (4,38 miljoen euro) op, slechts een lichte daling tegenover de week voordien (5,5 miljoen dollar). Dat de kaartjesverkoop op een week tijd amper daalde, heeft te maken met de heropening van de bioscopen in Los Angeles, zo schrijven Amerikaanse filmmedia. 

Ook op de tweede plaats van grootste verdieners in de Amerikaanse bioscopen zien we een animatiefilm. 'Tom and Jerry' bracht 3,8 miljoen dollar op en doet het daarmee een pak beter dan 'The Courier' met publiekslieveling Benedict Cumberbatch (goed voor 2 miljoen dollar). Deze spionagethriller, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog, werd wel geprezen door zowel de pers als het publiek. Verder bezorgden de Oscarnominaties die afgelopen week werden bekendgemaakt, een aantal genomineerde titels een opstoot aan de box office. Dat was het geval voor 'The Father' (met Anthony Hopkins), 'Minari' (met Steven Yeun) en 'Judas and the Black Messiah'.

Alles samengeteld brachten de vijf Oscargenomineerde films die momenteel in de Amerikaanse zalen lopen - 'The Father', 'Minari', 'Judas and the Black Messiah', 'Promising Young Woman' en 'Nomadland' - echter geen al te groot bedrag op. Gezamenlijk waren ze goed voor slechts 1,2 miljoen dollar. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: