Acteur Christopher Plummer, vooral bekend voor "The Sound of Music", overleden - Actueel Cinema

   - 

De Canadese film- en theateracteur Christopher Plummer is vandaag op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn agent, ICM Partners. Plummer genoot vooral bekendheid voor zijn rol van kapitein Von Trapp in "The Sound of Music". 

In 2012 werd hij nog de oudste acteur die een Oscar won, zijn eerste bovendien. Voor zijn rol in "Beginners" kreeg hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol. In die film speelt hij een man die op hoge leeftijd uit de kast komt. In 2018 werd hij de oudste acteur die ooit genomineerd werd voor een Oscar. Dat gebeurde nadat hij op het laatste moment de in opspraak geraakte Kevin Spacey had vervangen in "All the Money in the World". "Chris was een uitzonderlijke man die zijn beroep heel erg liefhad en respecteerde, op een fantastische, wat ouderwetse manier, met zelfspot en de muziek van woorden", staat in een verklaring van Lou Pitt, die 46 jaar zijn manager was. "Met zijn kunst en zijn menselijkheid raakte hij ons aller harten en zijn legendarische leven zal voor komende generaties blijven duren. Hij zal voor altijd bij ons zijn."

Plummer werd geboren op 13 december 1927 - een vrijdag - als achterkleinzoon van een voormalig Canadees premier. Hij begon zijn carrière in zijn thuisland, om later een van de grote namen te worden in het National Theatre of England en The Royal Shakespeare Company. Hij overleed vredig thuis, in Connecticut. Zijn vrouw Elaine Taylor, met wie hij 53 jaar getrouwd was, zat aan zijn zijde, aldus ICM Partners. Zijn dochter Amanda is ook actrice. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

John Malkovich komt bij de Fantastic Four! - Actueel
Actueel

John Malkovich komt bij de Fantastic Four!

John Malkovich is de laatste acteur die meedoet aan de Fantastic Four van Marvel Studios, zo heeft The Hollywood Reporter bevestigd. Details over de personages worden tot nu toe geheim gehouden. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: