Jane Fonda krijgt Golden Globe voor gehele filmcarrière - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice Jane Fonda (83) kan haar verzameling trofeeën nog wat aanvullen: de Hollywoodster mag eind februari de 'Cecil B. DeMille Award' in ontvangst nemen, zo deelde de Hollywood Foreign Press Association in Los Angeles mee. 

De winnares van zeven Golden Globes en twee Oscars ("Klute", "Coming Home") is ook bekend als auteur en activiste. Ruim vijf decennia lang heeft Fonda haar veelzijdige werk met "niet aflatend activisme" verbonden, zo klinkt het in een verklaring van de voorzitter van de journalistenvereniging, Ali Sar. De actrice ("The China Syndrome", "Grace and Frankie"), dochter van toneelacteur en filmster Henry Fonda, is sinds lang politiek actief. In de jaren 1970 protesteerde ze luid tegen de oorlog in Vietnam. Onlangs haalde ze de krantenkoppen als activiste voor de bescherming van het klimaat. Bij betogingen in Washington werd ze meermaals opgepakt.

Als actrice stond Fonda onlangs voor de Netflix-comedyserie "Grace and Frankie" voor de camera. In 2018 was ze in de bioscoop te zien in "The Book Club". Vorig jaar werd de Cecil B. DeMille Award aan Tom Hanks uitgereikt. Onder eerdere winnaars van de prijs zijn Meryl Streep, Denzel Washington, Jodie Foster, George Clooney en Robert De Niro. De Golden Globe Awards zijn de belangrijkste filmprijzen na de Oscars. De nominaties worden op 3 februari bekendgemaakt, de uitreiking vindt op 28 februari plaats. (Belga / Belga)

© Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Book Club

Book Club

Komedie  Regie: Bill Holderman Met: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen Vier vriendinnen, die elkaar al jarenlang kennen, komen maandelijks samen voor hun boekenclub. Elk heeft hun portie liefde wel gehad. Diane was 40 jaar getrouwd met haar man. Jane daarentegen wil geen relatie, maar verkiest onenightstands. Sharon zit middenin een scheiding, terwijl de passie in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: