Jane Fonda krijgt Golden Globe voor gehele filmcarrière - Actueel Cinema

    
Actueel
Jane Fonda krijgt Golden Globe voor gehele filmcarrière

De Amerikaanse actrice Jane Fonda (83) kan haar verzameling trofeeën nog wat aanvullen: de Hollywoodster mag eind februari de 'Cecil B. DeMille Award' in ontvangst nemen, zo deelde de Hollywood Foreign Press Association in Los Angeles mee. 

De winnares van zeven Golden Globes en twee Oscars ("Klute", "Coming Home") is ook bekend als auteur en activiste. Ruim vijf decennia lang heeft Fonda haar veelzijdige werk met "niet aflatend activisme" verbonden, zo klinkt het in een verklaring van de voorzitter van de journalistenvereniging, Ali Sar. De actrice ("The China Syndrome", "Grace and Frankie"), dochter van toneelacteur en filmster Henry Fonda, is sinds lang politiek actief. In de jaren 1970 protesteerde ze luid tegen de oorlog in Vietnam. Onlangs haalde ze de krantenkoppen als activiste voor de bescherming van het klimaat. Bij betogingen in Washington werd ze meermaals opgepakt.

Als actrice stond Fonda onlangs voor de Netflix-comedyserie "Grace and Frankie" voor de camera. In 2018 was ze in de bioscoop te zien in "The Book Club". Vorig jaar werd de Cecil B. DeMille Award aan Tom Hanks uitgereikt. Onder eerdere winnaars van de prijs zijn Meryl Streep, Denzel Washington, Jodie Foster, George Clooney en Robert De Niro. De Golden Globe Awards zijn de belangrijkste filmprijzen na de Oscars. De nominaties worden op 3 februari bekendgemaakt, de uitreiking vindt op 28 februari plaats. (Belga / Belga)

© Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set - Actueel

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft meer uitleg gegeven over de woede-uitbarsting die hij had tijdens de opnames van de Mission Impossible 7-film. Enkele crewleden hadden volgens Cruise de geldende coronamaatregelen aan hun laars gelapt. Verder lezen...
Word programmator van de bioscoop van de toekomst - Actueel

Word programmator van de bioscoop van de toekomst

Kinograph is een unieke bioscoop. Het is de eerste coöperatieve bioscoop in België en is gevestigd in de voormalige kazerne van Elsene, op de SeeU-site. De locatie geeft toeschouwers de mogelijkheid om betrokken te raken. Men kan er film op een andere manier beleven: Je krijgt er de kans om te... Verder lezen...