Fast And The Furious-regisseur nu ook door Asia Argento beschuldigd van misbruik - Actueel Cinema

    
Actueel
Fast And The Furious-regisseur nu ook door Asia Argento beschuldigd van misbruik

Nadat twee andere vrouwen, onder wie zijn dochter, regisseur Rob Cohen beschuldigden van seksueel misbruik, uit nu ook de Italiaanse actrice Asia Argento haar ongenoegen. Volgens de actrice heeft de regisseur van The Fast And The Furious Rob Cohen haar seksueel misbruikt. 

Argento beschuldigde eerder al Harvey Weinstein en praat nu ook over haar ervaringen met Cohen. "Het is de eerste keer dat ik over Cohen praat", geeft ze toe in Italiaanse media. Later bevestigde ze haar verhaal bij Variety. "Hij heeft me misbruikt. Hij dwong me GHB te drinken, daar had hij een hele fles van. Destijds had ik geen idee wat het was, maar de ochtend erop werd ik naakt wakker in zijn bed." De actrice meldde dat het misbruik plaatsvond rond opnames voor de film xXx in 2001. Daarin was ze samen met Vin Diesel en Samual L. Jackson te zien.

Argento beschreef de beschuldigingen ook in haar autobiografie die volgende week uitkomt in Italië: 'Anatomy of a Wild Heart'. Vooreerst wilde de actrice haar ervaringen niet uiten, maar pas toen de twee andere vrouwen hem beschuldigden, wilde ze haar verhaal alsnog doen. Argento was in 2007 al een van de 'pioniers' van de #metoo-beweging. Ze werd in 2018 zelf beschuldigd door acteur Jimmy Bennet, maar haar zaak werd door haar toenmalige partner Anthony Bourdain in der minne opgelost. Bourdain is inmiddels overleden. (Belga / Belga)

© Andrea Raffin / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set - Actueel

Tom Cruise laat zich uit over woede-uitbarsting op set

De Amerikaanse acteur Tom Cruise heeft meer uitleg gegeven over de woede-uitbarsting die hij had tijdens de opnames van de Mission Impossible 7-film. Enkele crewleden hadden volgens Cruise de geldende coronamaatregelen aan hun laars gelapt. Verder lezen...
Word programmator van de bioscoop van de toekomst - Actueel

Word programmator van de bioscoop van de toekomst

Kinograph is een unieke bioscoop. Het is de eerste coöperatieve bioscoop in België en is gevestigd in de voormalige kazerne van Elsene, op de SeeU-site. De locatie geeft toeschouwers de mogelijkheid om betrokken te raken. Men kan er film op een andere manier beleven: Je krijgt er de kans om te... Verder lezen...