40 jaar THE SHINING - extended etition in de bioscoop - Actueel Cinema

   - 

Stanley Kubrick’s  horror-meesterwerk “The Shining” keert op 28 oktober 2020 terug in de Belgische bioscoop. De film wordt in ons land voor het eerst uitgebracht in Kubrick’s oorspronkelijke filmversie, de ‘extended edition’ van 144 minuten, die op 23 mei 1980 in de Verenigde Staten in première ging.
 
Extended edition
In België is sinds de première van 6 november 1980 altijd de kortere versie van “The Shining” van 119 minuten in de bioscoop vertoond. In verband met het veertigjarige jubileum van de film zal nu voor de eerste keer de 'extended edition' van 144 minuten bij ons worden uitgebracht op het grote doek. Het betreft tevens een gerestaureerde versie van de film.
 
4K-remastering
Voor de 4K-remastering is bij Warner Bros. Motion Picture Imaging een nieuwe 4K-scan van het oorspronkelijke 35mm-cameranegatief gebruikt. Tijdens dit proces hebben filmmaker Steven Spielberg en de voormalige assistent van Stanley Kubrick, Leon Vitali, nauw samengewerkt met het team van Warner Bros. De gerestaureerde 4K-versie ging op 17 mei 2019 op het Filmfestival van Cannes in première.

“The Shining”, tegenwoordig algemeen beschouwd als één van de beste horrorfilms ooit gemaakt, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het boek "The Shining" van Stephen King. De hoofdrollen worden vertolkt door Jack Nicholson in een iconische rol als Jack Torrance, Shelley Duval als Wendy Torrance, Scatman Crothers als Dick Halloran en Danny Lloyd als Danny Torrance.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Shining (Extended Edition)

The Shining (Extended Edition)

Horror  Regie: Stanley Kubrick Met: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd Jack Torrence is een schrijver. Om rustig aan een nieuw boek te kunnen werken en tegelijkertijd toch geld te verdienen, gaat hij voor een sollicitatiegesprek bij de manager van het afgelegen maar schitterend Overlook Hotel in de bergen van Colorado. Het is de bedoeling dat hij er met zijn vrouw... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: