Disney+ viert lancering in België met street art in vijf steden - Actueel Cinema

    
Actueel
Disney+ viert lancering in België met street art in vijf steden

Naar aanleiding van de lancering van Disney+ op 15 september hebben vijf gerenommeerde Belgische street artists in vijf grote Belgische steden een mural gecreëerd. Het nationale street art parcours van Disney+ kan je in verschillende delen van het land ontdekken: van het creatieve Gent, waar je rechtover de universiteit de kunst kan bewonderen, naar de trendy Dansaertwijk in onze hoofdstad en in de modestad Antwerpen. Ook in Charleroi en Luik zijn er grote muurschilderingen. 

De vijf street artists vonden hun inspiratie bij de vijf iconische entertainmentmerken die hun thuis vonden op Disney+: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. In Gent werd Kitsune Jolene (@kitsunejolene) geïnspireerd door The Marvel Hero Project. Toon Van Ishoven (@toonvanishoven) doet een gigantische Mandalorian en The Child verrijzen op het Leopoldplein in Antwerpen. Cee Pil (@ceepil) palmt de Nieuwe Graanmarkt in Brussel in met een muur die is gebaseerd op de 'Disney Imagineering Story'. In Charleroi kunnen inwoners genieten van de Forkymuurschildering van de artiest Smok (@_smok_). De in Luik geboren en getogen street artist Whoups (@oceane_cornille) viert de traditie om de wereld te verkennen door de lens van National Geographic met een adembenemende muurschildering, geïnspireerd op de oceaan. Curator van de street art-expo van Disney+ is de Gentse non-profitorganisatie Wallin'.

Abonnees kunnen van de Disney+-ervaring genieten op de meeste mobiele apparaten en geconnecteerde tv-toestellen, zoals spelconsoles, streaming media players, en smart tv's. Meer informatie op disneyplus.com. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Patser - Actueel

Vanavond op TV: Patser

Kijk vanavond, nu zaterdag 26 september, om 20u30 op VTM naar "Patser"!
Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.
Vanavond op TV: The Glass House - Actueel

Vanavond op TV: The Glass House

Kijk vanavond, nu donderdag 24 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Glass House"!
De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen - Actueel

"De geruchten kloppen: er komt een zesde 'Prison Break'-seizoen"

Fans van de serie 'Prison Break', zet jullie schrap! Dominic Purcell, die een van de hoofdrollen vertolkte, heeft eindelijk toegegeven dat er een zesde seizoen op komst is. De acteur gaf het gerucht toe op Instagram.
Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop. - Actueel

Rocks, een krachtig vrouwenportet vanaf nu woensdag in de bioscoop.

Cinenews presenteert Rocks, de nieuwste film van Sarah Gavron. De film neemt een realistische duik in de wereld van een jong meisje met een mooie toekomst voor zich die gedwongen wordt om eerder dan verwacht volwassen te worden. Een film die zich afspeelt in het hart van een multiculturele... Verder lezen...