Disney+ viert lancering in België met street art in vijf steden - Actueel Cinema

    
Actueel
Disney+ viert lancering in België met street art in vijf steden

Naar aanleiding van de lancering van Disney+ op 15 september hebben vijf gerenommeerde Belgische street artists in vijf grote Belgische steden een mural gecreëerd. Het nationale street art parcours van Disney+ kan je in verschillende delen van het land ontdekken: van het creatieve Gent, waar je rechtover de universiteit de kunst kan bewonderen, naar de trendy Dansaertwijk in onze hoofdstad en in de modestad Antwerpen. Ook in Charleroi en Luik zijn er grote muurschilderingen. 

De vijf street artists vonden hun inspiratie bij de vijf iconische entertainmentmerken die hun thuis vonden op Disney+: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. In Gent werd Kitsune Jolene (@kitsunejolene) geïnspireerd door The Marvel Hero Project. Toon Van Ishoven (@toonvanishoven) doet een gigantische Mandalorian en The Child verrijzen op het Leopoldplein in Antwerpen. Cee Pil (@ceepil) palmt de Nieuwe Graanmarkt in Brussel in met een muur die is gebaseerd op de 'Disney Imagineering Story'. In Charleroi kunnen inwoners genieten van de Forkymuurschildering van de artiest Smok (@_smok_). De in Luik geboren en getogen street artist Whoups (@oceane_cornille) viert de traditie om de wereld te verkennen door de lens van National Geographic met een adembenemende muurschildering, geïnspireerd op de oceaan. Curator van de street art-expo van Disney+ is de Gentse non-profitorganisatie Wallin'.

Abonnees kunnen van de Disney+-ervaring genieten op de meeste mobiele apparaten en geconnecteerde tv-toestellen, zoals spelconsoles, streaming media players, en smart tv's. Meer informatie op disneyplus.com. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Er bestaat nu ook make-up in 'Friends'-thema - Actueel

Er bestaat nu ook make-up in 'Friends'-thema

Wie al sinds jaar en dag fan is van de iconische sitcom 'Friends' - je weet wel, die met de zes New Yorkse vrienden en de bakken koffie - beleeft dit jaar ondanks corona een topjaar. Het regent de laatste tijd namelijk 'Friends'-nieuws, of het nu gaat om de beloofde reünie of een adventskalender in... Verder lezen...
'Tiger King'-ster Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling - Actueel

'Tiger King'-ster Jeff Lowe aangeklaagd voor dierenmishandeling

Jeff Lowe, die te zien was in docureeks 'Tiger King', heeft een aanklacht aan zijn been. De tijgerparkhouder wordt beschuldigd van verwaarlozing van zijn dieren in het Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Dat park nam hij in 2016 over van Joe Exotic, de centrale figuur in 'Tiger King'. Verder lezen...