Anderhalf uur pure hilariteit en reisplezier bij jou in je buurt! - Actueel Cinema

   - 

De zomer is dan misschien officieel voorbij, maar met ‘Antoinette dans les Cevennes’ ligt de mogelijkheid op een voordelige trip naar de zon en de fantastische Franse natuur vanaf half september voor het grijpen.

Meer bepaald reizen we naar de Stevensonroute, in het hartje van de Cevennen, en dit in het gezelschap van de meest speciale reisgezel!

De Stevensonroute verwelkomt jaarlijks honderden bezoekers, die de wonderlijke streek verkennen in de sporen van Robert Louis Stevenson. Deze schrijver is vooral bekend van het wereldberoemde verhaal van ‘Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde’. Maar hij was ook gebeten door de reismicrobe en schreef een aantal fantastische reisverslagen waaronder over zijn trektocht in de Cevennen in Zuid-Frankrijk: ‘Travels with a Donkey in the Cévennes’. Een verhaal waarmee hij nog steeds een hemelsbrede glimlach tovert op het gezicht van al zijn lezers, vooral omwille van zijn humoristische beschrijvingen van zijn koppige reisgezel: Modestine, de ezelin.

Stevenson was eind de 20 en nog steeds financieel afhankelijk van zijn ouders. Deze trip was bedoeld om publicatiemateriaal voor geld te verzamelen, maar bovenal om het einde van een liefdesverhouding te verwerken met een Amerikaanse vrouw. Zij werd immers afgekeurd door zijn vrienden en familie, en was teruggekeerd naar haar man in Californië. In het totaal legde hij in 12 dagen 200 kilometer te voet af in de verlaten maar wondermooie regio van de Cevennes. Dit enkel vergezeld door Modestine, een wel zeer onafhankelijke ezelin die hij nooit volledig meester kon. En waarmee hij veel lastige, maar ook bovenal zeer amusante situaties meemaakte.

En nu is er dus de mogelijkheid vanuit je thuisstreek dit verhaal zelf te beleven en anderhalf uur van ware feelgood te genieten met de release van de film ‘Antoinette dans les Cevennes’. Volgens de (inter)nationale pers dé komedie van het najaar!

Ontdek alvast de eerste scènes via de trailer, die alvast een eerste tipje van de sluier oplicht van deze zeer vermakelijke film.

Vanaf 16 september te zien in de bioscoop!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
Antoinette dans les Cévennes

Antoinette dans les Cévennes

Komedie  Regie: Caroline Vignal Met: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Cote Antoinette wacht al maandenlang op de zomer en de belofte van een romantisch weekje met haar geliefde, Vladimir. Maar wanneer deze hun vakantie afblaast om met zijn vrouw en dochter in de Cevennes te gaan trekken, moet Antoinette niet lang nadenken: ze gaat hem achterna! Eenmaal aangekomen wacht... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: