Gouden Beer-winnaar en acteerdebuut Roméo Elvis op - Actueel Cinema

    
Actueel
Gouden Beer-winnaar en acteerdebuut Roméo Elvis op

Film Fest Gent heeft donderdag de eerste namen prijsgegeven die zullen figureren op het coronaproof festival. Onder meer Gouden Beer-winnaar "There Is No Evil" van Mohammad Rasoulof en de Zweedse documentaire "I Am Greta" over Greta Thunberg staan op het programma. Voorts is er dit jaar een focus op Duitsland, met onder meer "Undine" van Christian Petzold. Van eigen bodem is dan weer het acteerdebuut van Roméo Elvis in "Mandibules" en de boekverfilming "Kom hier dat ik u kus" van Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden. Film Fest Gent zal dit jaar in hybride vorm plaatsvinden, dat betekent zoveel mogelijk fysieke vertoningen naast ook een online aanbod. 

In Gouden Beer-winnaar "There Is No Evil" confronteert de Iraanse poète maudit Mohammad Rasoulof ons aan de hand van vier uiteenlopende verhalen met de littekens van een hardvochtig systeem, waar we anders bijzonder weinig over afweten. De film is niet zijn eerste scherpe portret over het Iraanse regime. "I Am Greta", het langspeelfilmdebuut van Nathan Grossman, is dan weer een portret van de intussen wereldwijd bekende Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg, nog steeds pas 17. De filmcrew was er bij van de start aan de trappen van het Zweedse parlement tot in de Europese commissies en de VN-vergaderingen.

Van een compleet andere orde is de Frans-Belgische coproductie "Mandibules" van de Fransman Quentin Dupieux, die onder het pseudoniem Mr. Oizo wereldfaam verwierf met de monsterhit Flat Beat. "Mandibules" is een surreële en groteske buddykomedie met Adèle Exarchopoulos en Roméo Elvis waarin twee simpele jongens een levensgrote vlieg in hun auto vinden en dit gigantische gedrocht africhten om er geld mee te verdienen.

"Undine" van Christian Petzold maakt deel uit van de focus op de hedendaagse Duitse cinema. In dit romantische drama gaat Petzold voor het eerst echt aan de slag met bovennatuurlijke elementen: het is namelijk een adaptatie van de mythe van Undine, de waternimf die eerder al in literaire werken opdook en nu aanmeert in het hedendaagse Berlijn waar ze als gids de kost verdient en de man die haar hart brak, moet vermoorden. "Kom hier dat ik u kus" van het Nederlands-Belgische regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden is de verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. De cast is Vlaams, met onder meer Tanya Zabarylo, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir en Wine Dierickx.

Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Erik Van Looy gaat nieuwe thriller maken - Actueel

Erik Van Looy gaat nieuwe thriller maken

Het laatste project van Erik Van Looy dateert al van 2016, dus het was hoog tijd voor iets nieuws. In 'De Cooke & Verhulst Show' kondigde de regisseur aan dat hij in 2023 een nieuwe film uitbrengt. Verder lezen...