Gouden Beer-winnaar en acteerdebuut Roméo Elvis op - Actueel Cinema

   - 

Film Fest Gent heeft donderdag de eerste namen prijsgegeven die zullen figureren op het coronaproof festival. Onder meer Gouden Beer-winnaar "There Is No Evil" van Mohammad Rasoulof en de Zweedse documentaire "I Am Greta" over Greta Thunberg staan op het programma. Voorts is er dit jaar een focus op Duitsland, met onder meer "Undine" van Christian Petzold. Van eigen bodem is dan weer het acteerdebuut van Roméo Elvis in "Mandibules" en de boekverfilming "Kom hier dat ik u kus" van Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden. Film Fest Gent zal dit jaar in hybride vorm plaatsvinden, dat betekent zoveel mogelijk fysieke vertoningen naast ook een online aanbod. 

In Gouden Beer-winnaar "There Is No Evil" confronteert de Iraanse poète maudit Mohammad Rasoulof ons aan de hand van vier uiteenlopende verhalen met de littekens van een hardvochtig systeem, waar we anders bijzonder weinig over afweten. De film is niet zijn eerste scherpe portret over het Iraanse regime. "I Am Greta", het langspeelfilmdebuut van Nathan Grossman, is dan weer een portret van de intussen wereldwijd bekende Zweedse milieuactiviste Greta Thunberg, nog steeds pas 17. De filmcrew was er bij van de start aan de trappen van het Zweedse parlement tot in de Europese commissies en de VN-vergaderingen.

Van een compleet andere orde is de Frans-Belgische coproductie "Mandibules" van de Fransman Quentin Dupieux, die onder het pseudoniem Mr. Oizo wereldfaam verwierf met de monsterhit Flat Beat. "Mandibules" is een surreële en groteske buddykomedie met Adèle Exarchopoulos en Roméo Elvis waarin twee simpele jongens een levensgrote vlieg in hun auto vinden en dit gigantische gedrocht africhten om er geld mee te verdienen.

"Undine" van Christian Petzold maakt deel uit van de focus op de hedendaagse Duitse cinema. In dit romantische drama gaat Petzold voor het eerst echt aan de slag met bovennatuurlijke elementen: het is namelijk een adaptatie van de mythe van Undine, de waternimf die eerder al in literaire werken opdook en nu aanmeert in het hedendaagse Berlijn waar ze als gids de kost verdient en de man die haar hart brak, moet vermoorden. "Kom hier dat ik u kus" van het Nederlands-Belgische regisseursduo Sabine Lubbe Bakker en Niels Van Koevoorden is de verfilming van de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck. De cast is Vlaams, met onder meer Tanya Zabarylo, Tijmen Govaerts, Valentijn Dhaenens, Tom Vermeir en Wine Dierickx.

Film Fest Gent vindt plaats van 13 tot 24 oktober. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: