Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen - Actueel Cinema

    
Actueel
Stemacteur van 'The Simpsons' kritisch over nieuwe castingrichtlijnen

Harry Shearer, stemacteur voor de animatieserie 'The Simpsons', trekt van leer tegen de groeiende opvatting als zou het ongepast zijn om de stemmen van gekleurde personages te laten inspreken door witte acteurs. Hij kant zich zo tegen de beslissing van de makers om niet langer witte acteurs te casten voor figuren die in de animatieserie een andere huidskleur dan de typische gele Simpsons-teint hebben. 

De 76-jarige stemacteur, die onder meer de rollen van schoolhoofd Skinner, Ned Flanders, Waylon Smithers en Dr. Hibbert op zich neemt, legt in een gesprek met de Britse radiozender Times Radio uit waarom hij gekant is tegen die beslissing. "Mijn opvatting over acteren is heel simpel. De taak van een acteur is om een ander persoon dan zichzelf te spelen", klinkt het stellig. "Dat is de jobomschrijving, dat is de klus. Punt." Shearer zal niet langer de stem van Dr. Hibbert inspreken, maar maakt zich geen zorgen over zijn carrière: "We worden tenslotte niet per stem betaald." Begin dit jaar nam een andere oudgediende in de stemmencast van 'The Simpsons', Hank Azaria, afstand van zijn rol van de Indiase nachtwinkeluitbater Apu. Dat personage lag al langer onder vuur wegens te stereotiep en aanstootgevend. Azaria gaf aan dat het personage volgens hem in "een nieuwe richting" moet evolueren en wil meer diversiteit zien in het schrijversteam van de show, zoals de aanstelling van Indiase en Zuid-Aziatische scenaristen. Twee maanden geleden volgde Mike Henry het voorbeeld van Azaria. Henry sprak twee decennia lang de stem in van het zwarte personage Cleveland Brown in de satirische animatieserie 'Family Guy'. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Senatoren vragen Netflix verfilming Chinese boekenreeks te staken - Actueel

Senatoren vragen Netflix verfilming Chinese boekenreeks te staken

Een groep van vijf Republikeinse Amerikaanse Senatoren heeft streamingdienst Netflix opgeroepen plannen om een Chinese sciencefictionboekenreeks tot actieserie te verwerken, stil te leggen. Volgens de Senatoren heeft de schrijver van de reeks zich in het verleden positief uitgelaten over de... Verder lezen...
Vanavond op TV: Patser - Actueel

Vanavond op TV: Patser

Kijk vanavond, nu zaterdag 26 september, om 20u30 op VTM naar "Patser"!
Emma Stone stiekem getrouwd - Actueel

Emma Stone stiekem getrouwd

Emma Stone is dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Dave McCary. De actrice liet eerder nog weten dat het huwelijk was uitgesteld door het coronavirus, maar bronnen van de New York Post meldden dat het koppel alsnog in intieme kring is getrouwd.
Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek - Actueel

Gestolen James Bond-geweren nog steeds zoek

Vijf geweren die in Bond-films werden gebruikt, werden in maart gestolen uit de woning van een Londens verzamelaar. De Britse politie doet nu een beroep op het publiek om meer informatie in te winnen over de waardevolle verzamelstukken.
Vanavond op TV: The Glass House - Actueel

Vanavond op TV: The Glass House

Kijk vanavond, nu donderdag 24 september, om 20u40 op VTM3 naar "The Glass House"!