Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens gecast voor VRT-reeks 'Lockdown' - Actueel Cinema

   - 

Matthias Schoenaerts (42) mag dan zijn uitgegroeid tot een acteur met Hollywood-allures, maar Belgiës grootste filmster zal binnenkort voor het eerst in jaren nog eens te zien zijn in een Vlaams project. Hij zal naast Veerle Baetens (42) verschijnen in 'Lockdown', een nieuwe miniserie van VRT. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 

De reeks bestaat uit twaalf afleveringen, maar Schoenaerts en Baetens zullen niet in elk van die delen te zien zijn. Elke aflevering zal namelijk een op zichzelf staand kortverhaal zijn. Wat de afleveringen wel gemeen hebben, is dat ze zich allemaal afspelen in dezelfde setting: de bezoekruimte van een gevangenis. Matthias Schoenaerts zal de rol vertolken van een gevangene, met Veerle Baetens als zijn geliefde die op bezoek komt. De actrice zou in de reeks echter compleet onherkenbaar zijn, aangezien haar personage "ernstig verminkt" is. Voor 'Lockdown' laat VRT behalve de sterrencast ook een reeks ervaren regisseurs opdraven. Michaël R. Roskam, die eerder mat Schoenaerts al de succesfilm 'Rundskop' maakte, zal een aflevering voor zijn rekening nemen. De aflevering met baetens en Schoenaerts wordt echter geregisseerd door Robin Pront ('D'Ardennen'). Ook onder anderen Jan Eelen ('Callboys'), Kaat Beels ('Clan') en Jonas Govaerts ('Tabula Rasa') maken elk een eigen aflevering.

In Het Nieuwsblad legt bedenker Maarten Moerkerke uit dat elke aflevering maar 10 minuten zal duren. Dat is meteen ook de reden waarom VRT een grote naam als Schoenaerts wist te strikken: "Op die manier kunnen we alles in één dag inblikken. Daarom paste het nog in de agenda van Matthias." (Belga / Belga)

© Andrea Raffin / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: