Emmy Awards gaan volledig virtueel, gala-avond afgezegd - Actueel Cinema

    
Actueel
Emmy Awards gaan volledig virtueel, gala-avond afgezegd

De 72ste Emmy Awards, "de Oscars van de Amerikaanse televisie", zullen volledig virtueel plaatsvinden vanwege de Covid-19-epidemie die nog steeds woedt in de Verenigde Staten. 

De organisatoren van het evenement, gepland voor 20 september, stuurden een brief aan alle kandidaten op de shortlist. Die kandidaten, dinsdag nog maar bekendgemaakt, ontvingen de mededeling dat de traditionele gala-avond in Los Angeles dit jaar niet zal plaatsvinden. De aankondiging komt niet bepaald als een verrassing gezien de aanhoudende gezondheidscrisis, maar de Emmy-organisatoren hadden tot nu toe geen formele beslissing genomen - dit in tegenstelling tot andere evenementen of festivals. "Zoals u waarschijnlijk al geraden had, gaan we u niet vragen om op 20 september naar het Microsoft Theater in het centrum van Los Angeles te komen. (...) Maar wij komen naar u toe", luidt het in de brief. De tekst werd gisteren door Amerikaanse media onthuld en de inhoud ervan is intussen bevestigd door een woordvoerder van de Emmy Awards. "We stellen een team van eersteklas technici, producenten en schrijvers samen om (...) u te komen filmen bij u thuis of op de locatie van uw keuze", vervolgt de door de productie ondertekende brief.

Ook de naam van komiek Jimmy Kimmel, die de uitreiking zal presenteren, staat onder het schrijven. Een gala-avond als die van de Emmy's is gewoonlijk ook een heuse modeshow waarin beroemdheden met hun meest spectaculaire outfit komen opdagen, maar de organisatie laat qua dresscode deze keer de bal in het midden. "Als u formele avondkledij wil dragen zouden we dat fantastisch vinden, maar als u pakweg in in het Verenigd Koninkrijk bent en het is drie uur 's ochtends kan u misschien wel in designerpyjama's worden gefilmd worden uw bed!", klinkt het ludiek. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

5 films die je nu met kinderen in de bioscoop kan kijken - Actueel

5 films die je nu met kinderen in de bioscoop kan kijken

De meeste bioscopen zijn gelukkig wel open! Mits het nemen van duidelijke voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van een mondmasker en het voorzien van voldoende ruimte tussen je bubbel en andere bezoekers, kan een een film op groot scherm gaan kijken een leuk verzetje bieden. En we hebben geluk,... Verder lezen...
Acteur Reni Santoni overleden - Actueel

Acteur Reni Santoni overleden

Televisiekijkers kennen hem van tientallen Amerikaanse series: acteur Reni Santoni is zaterdag op 81-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn vriendin Tracy Newman aan het magazine People en The Hollywood Reporter gezegd.
George R.R. Martin kan dure belofte niet nakomen - Actueel

George R.R. Martin kan dure belofte niet nakomen

Vorig jaar heeft auteur George R.R. Martin beloofd dat hij eind juli 2020 zijn nieuwste boek 'The Winds of Winter' zou hebben afgewerkt. Dat boek is het langverwachte zesde deel in zijn geroemde boekenreeks 'A Song of Ice and Fire', waarop de blockbusterreeks 'Game Of Thrones' is gebaseerd. Nu het... Verder lezen...
Chernobyl wint meerdere BAFTA Television Awards - Actueel

Chernobyl wint meerdere BAFTA Television Awards

De serie 'Chernobyl' is vrijdag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Britse BAFTA Television Awards. Het programma won prijzen in meerdere categorieën, waaronder die van Beste miniserie.