Emmy Awards gaan volledig virtueel, gala-avond afgezegd - Actueel Cinema

    
Actueel
Emmy Awards gaan volledig virtueel, gala-avond afgezegd

De 72ste Emmy Awards, "de Oscars van de Amerikaanse televisie", zullen volledig virtueel plaatsvinden vanwege de Covid-19-epidemie die nog steeds woedt in de Verenigde Staten. 

De organisatoren van het evenement, gepland voor 20 september, stuurden een brief aan alle kandidaten op de shortlist. Die kandidaten, dinsdag nog maar bekendgemaakt, ontvingen de mededeling dat de traditionele gala-avond in Los Angeles dit jaar niet zal plaatsvinden. De aankondiging komt niet bepaald als een verrassing gezien de aanhoudende gezondheidscrisis, maar de Emmy-organisatoren hadden tot nu toe geen formele beslissing genomen - dit in tegenstelling tot andere evenementen of festivals. "Zoals u waarschijnlijk al geraden had, gaan we u niet vragen om op 20 september naar het Microsoft Theater in het centrum van Los Angeles te komen. (...) Maar wij komen naar u toe", luidt het in de brief. De tekst werd gisteren door Amerikaanse media onthuld en de inhoud ervan is intussen bevestigd door een woordvoerder van de Emmy Awards. "We stellen een team van eersteklas technici, producenten en schrijvers samen om (...) u te komen filmen bij u thuis of op de locatie van uw keuze", vervolgt de door de productie ondertekende brief.

Ook de naam van komiek Jimmy Kimmel, die de uitreiking zal presenteren, staat onder het schrijven. Een gala-avond als die van de Emmy's is gewoonlijk ook een heuse modeshow waarin beroemdheden met hun meest spectaculaire outfit komen opdagen, maar de organisatie laat qua dresscode deze keer de bal in het midden. "Als u formele avondkledij wil dragen zouden we dat fantastisch vinden, maar als u pakweg in in het Verenigd Koninkrijk bent en het is drie uur 's ochtends kan u misschien wel in designerpyjama's worden gefilmd worden uw bed!", klinkt het ludiek. (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: De Behandeling - Actueel

Vanavond op TV: De Behandeling

Kijk vanavond, nu woensdag 12 augustus, om 21u50 op VTM naar "De Behandeling"!
De 20 beste horrorseries allertijden - Actueel

De 20 beste horrorseries allertijden

Speciaal voor alle fans maakten wij een uiterst gespecialiseerd overzicht van de 20 beste horrorseries allertijden.
Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films - Actueel

Vergeet even de coronacrisis met deze 10 feel good-films

Soms willen we toch allemaal wel een paar uurtjes ontsnappen uit de realiteit van vandaag. En daar helpen wij bij Cinenews jullie maar al te graag een handje mee. Vergeet even de hele coronacrisis met deze 10 feel good-films!
Vanavond op TV: The Beach house - Actueel

Vanavond op TV: The Beach house

Kijk vanavond, nu maandag 17 augustus, om 20u35 op VITAYA naar "The Beach house"!
Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden - Actueel

Duitse actrice Ruth Gassmann, bekend van voorlichtingsfilms 'Helga', overleden

De actrice Ruth Gassmann die in de jaren zestig bekendheid verwierf als de hoofdrolspeelster in de Duitse voorlichtingsfilms 'Helga', is overleden. Ze stierf vrijdag in München op 85-jarige leeftijd na een korte ernstige ziekte. Dat heeft haar zoon aan het nieuwsagentschap dpa gemeld.
Vanavond op TV: Hancock - Actueel

Vanavond op TV: Hancock

Kijk vanavond, nu zondag 9 augustus, om 20u30 op Q2 naar "Hancock"!