Opdoffer voor Johnny Depp in juridische strijd tegen Britse tabloid - Actueel Cinema

    
Actueel
Opdoffer voor Johnny Depp in juridische strijd tegen Britse tabloid

In zijn juridische strijd tegen de Britse tabloid The Sun heeft steracteur Johnny Depp een stevige opdoffer te verwerken gekregen. Een rechter van het Britse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de acteur weigerde mee te werken aan een onderzoek naar drugsgerelateerde sms'jes die hij vijf jaar geleden verstuurde tijdens een vakantie in Australië. 

Depp spande een rechtszaak aan tegen Dan Wootton, een journalist van The Sun, en de uitgeverij boven de krant, News Group Newspapers, voor laster in een artikel dat gepubliceerd werd in april 2018. In het gewraakte stuk, gebaseerd op aantijgingen van Depps ex-vrouw Amber Heard, werd de 'Pirates of the Caribbean'-acteur neergezet als een agressieve vrouwenmishandelaar. Depp ontkent die beschuldigingen in alle toonaarden.

News Group Newspapers diende vorige week een verzoek in bij het Hooggerechtshof om de rechtszaak te laten vallen, nadat Depp enkele sms'jes niet wou vrijgeven. Uit die tekstberichten zou blijken dat de acteur op zoek was naar drugs tijdens zijn trip in Australië met Heard in maart 2015. De bewuste sms-conversatie tussen Depp en zijn assistent, Nathan Holmes, gebeurde kort voordat Heard beweerde het slachtoffer geweest te zijn van een "driedaagse beproeving van fysieke geweldpleging" door Depp, toen die laatste "onder invloed was van drank en/of drugs". Gisteren besloot een rechter dat de berichten vrijgegeven moesten worden door het advocatenteam van Depp. "De timing blijkt hier cruciaal te zijn: de sms'en naar Mr. Holmes werden verstuurd kort voor de vermeende incidenten van geweldpleging plaatsvonden in Australië", aldus de rechter in kwestie. Kennelijk ziet de rechtbank een mogelijk verband tussen de drugs en de vermeende feiten van geweldpleging. De zaak werd echter niet verworpen. Depp krijgt de mogelijkheid om de meubelen te redden door een verzoek in te dienen bij de rechter met de motivering van zijn besluit om de sms'en niet vrij te geven, waarna de rechtbank de omstandigheden nader zal bekijken. Een advocaat van Depp argumenteerde onlangs nog dat de berichten niet relevant zijn in deze zaak. Bovendien zouden de berichten niet bewijzen dat Depp erin geslaagd is om drugs te verkrijgen in Australië. De rechtszaak van Depp tegen The Sun werd uitgesteld wegens het coronavirus. De start is nu gepland op 7 juli in Londen. De zaak zal drie weken duren. Gisteren vond een hoorzitting plaats.

Heard en Depp ontmoetten elkaar op de set van de komedie 'The Rum Diary' in 2011 en stapten in februari 2015 in het huwelijksbootje. In mei 2016 vroeg Heard een contactverbod aan tegen haar echtgenoot na klachten van huiselijk geweld. Later liet de actrice haar klacht vallen nadat de twee tot een vergelijk waren gekomen. Het koppel vocht hun echtscheiding voor de rechtbank uit in 2017. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: You Again - Actueel

Vanavond op TV: You Again

Kijk vanavond, nu donderdag 2 juli, om 20u35 op VIJF naar "You Again"!
5 series voor de fans van How I Met Your Mother - Actueel

5 series voor de fans van How I Met Your Mother

Ben jij ook zo'n grote fan van deze serie? En snak je zo hard naar meer? Wel, wij maakten een selectie met de beste series voor die-hard fans van How I Met Yout Mother!
Vanavond op TV: Twilight - Actueel

Vanavond op TV: Twilight

Kijk vanavond, nu vrijdag 3 juli, om 20u35 op VIJF naar "Twilight"!
Hollywood-sterren roepen op om mondmasker te dragen - Actueel

Hollywood-sterren roepen op om mondmasker te dragen

Hollywoodsterren als Tom Hanks en Jennifer Aniston roepen de Amerikanen op om een mondmasker te dragen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Wie geen mondmasker draagt, moet zich schamen, verklaarde Hanks.
Akkoord bereikt over fonds om slachtoffers van Harvey Weinstein te vergoeden - Actueel

Akkoord bereikt over fonds om slachtoffers van Harvey Weinstein te vergoeden

Vrouwen die lastiggevallen en aangerand zijn door oud-filmproducent Harvey Weinstein toen ze voor hem werkten, kunnen binnenkort gecompenseerd worden via een fonds van 19 miljoen dollar. Dat is gisteren overeengekomen in twee rechtsvorderingen, meldt de procureur van de staat New York.
Vanavond op TV: Snowden - Actueel

Vanavond op TV: Snowden

Kijk vanavond, nu woensdag 1 juli, om 20u35 op Q2 naar "Snowden"!
Opdoffer voor Johnny Depp in juridische strijd tegen Britse tabloid - Actueel

Opdoffer voor Johnny Depp in juridische strijd tegen Britse tabloid

In zijn juridische strijd tegen de Britse tabloid The Sun heeft steracteur Johnny Depp een stevige opdoffer te verwerken gekregen. Een rechter van het Britse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de acteur weigerde mee te werken aan een onderzoek naar drugsgerelateerde sms'jes die hij vijf jaar... Verder lezen...