Zus van Heath Ledger waarschuwde hem nog de dag voor zijn overlijden - Actueel Cinema

   - 

Kate Ledger, de zus van de overleden acteur Heath Ledger, maakte zich de avond voor diens dood zorgen over zijn medicatiegebruik. Ze raadde hem af om zoveel pillen te combineren. Dat schrijft de Britse tabloid Daily Mirror. 

Heath Ledger werd op 22 januari 2008 levenloos aangetroffen in een appartement in New York. Hij werd 28. Uit onderzoek bleek dat zijn dood te wijten was aan een dodelijke cocktail van pijnstillers, slaappillen en antidepressiva. Het zou om een ongeluk gegaan zijn. De Australische acteur was rond die periode nog bezig met de opnames van de Batman-film 'The Dark Knight' waarin hij de Joker vertolkte. Naar verluidt kampte hij met slapeloosheid en nam hij daarom verschillende pillen. De avond voor zijn dood smeekte zijn zus Kate hem om niet zoveel pillen tegelijkertijd in te nemen. "Het is gevaarlijk om pillen te combineren waar je niets van af weet", zei ze. "Ik red me wel", antwoordde hij haar toen. De volgende dag werd zijn levenloze lichaam aangetroffen door zijn massagetherapeut Diana Wolozin. De hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar tevergeefs.

Bij de autopsie werden sporen van Valium en Xanax (antidepressiva), OxyContin (pijnstiller), hydrocodone (hoestonderdrukker), en Restoril en Unisom (slaappillen) aangetroffen. Volgens forensisch patholoog Jason Payne-James werd de toevoeging van OxyContin en hydrocodone hem wellicht fataal. "De combinatie van die pillen bracht hem in een te diepe slaap en daardoor is hij er nu niet meer", vertelde zijn vader Kim daarover in het magazine People. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow' - Actueel
Actueel

De Allereerste trailer van de langverwachte actifilm 'The Crow'

How far would you go? Bekijk hier de eerste beelden van THE CROW, gebaseerd op het verhaal van de Amerikaanse stripserie, gecreëerd door James O'Barr. Ontdek de duistere en meeslepende wereld van regisseur Rupert Sanders, met in de hoofdrol de getalenteerde Bill Skarsgård. Vanaf 5 juni zal deze... Verder lezen...
The Dark Knight

The Dark Knight

Actie, Science-Fiction, Avontuur  Regie: Bob Kane & Christopher Nolan Met: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart,... Terwijl verschillende criminele organisaties Gotham City onveilig maken, slaat Batman de handen ineen met commissaris James Gordon en de nieuwe politiechef Harvey Dent om de psychotische bankovervaller The Joker in te rekenen.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: