Opnames tv-reeksen 'Familie' en 'Thuis' tijdelijk stilgelegd - Actueel Cinema

   - 

Het coronavirus legt ook de opnames van de populaire dagelijkse tv-reeksen 'Familie' (VTM) en 'Thuis' (Eén) voorlopig stil. Veiligheidsoverwegingen voor cast en crew brengen de tv-zenders tot deze beslissing, overigens na onderling overleg. Dat maakten de mediahuizen DPG Media en VRT gisteren bekend in aparte persberichten. 

Voor de komende weken zijn er nog voldoende afleveringen om 'Familie' tot en met vrijdag 17 april te blijven uitzenden. Wanneer de opnames terug opgestart worden, wordt nog bekeken. DPG Media bekijkt wat er met andere producties die op de planning staan gaat gebeuren. "De gezondheid van cast en crew staat voorop. Het is nu van groot belang om ervoor te zorgen dat de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk wordt ingedijkt. Het spreekt voor zich dat dit op termijn ook impact zal hebben op ons programmaschema. We zijn volop aan het bekijken hoe we één en ander moeten bijsturen", zegt Dirk Lodewyckx, algemeen directeur TV, Streaming en Radio bij DPG Media.

De opnames van 'Thuis' liggen voorlopig eveneens tot en met 3 april stil. De dagelijkse fictiereeks blijft op Eén doorlopen. Momenteel zijn er nog zeker tot 17 april afleveringen. Ook voor 'Loslopende wild en gevogelte' worden de opnames gestaakt tot 3 april. Door afzeggingen, van bijvoorbeeld locaties, is beslist om ook hier een pauze in te lassen. Andere fictieproducties van Eén bevinden zich niet in de opnamefase en kunnen daardoor doorgaan, aldus de openbare tv-zender. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: