Ewan McGregor wil zo snel mogelijk weg uit Engeland - Actueel Cinema

    
Actueel
Ewan McGregor wil zo snel mogelijk weg uit Engeland

Ewan McGregor is zijn Engelse fans helemaal beu. De acteur vindt de constante vraag om een selfie zo vervelend dat hij naar Los Angeles verhuist.

 In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown vertelt de Schotse acteur dat hij steeds met gebogen hoofd op straat moet lopen. Hij woont al jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met oogcontact vermijden. De acteur wordt immers voortdurend lastiggevallen om selfies. De 'Trainspotting'-acteur noemt selfies zelfs 'zielloos en gênant'. Niet langer klampen fans hem aan voor een praatje, het gaat ze alleen nog om de foto, zegt hij. "Als acteur verplaats je je altijd in iemand anders schoenen. Je moet de wereld in, anders is je werk nergens op gebaseerd", zegt hij. "Ik wil niet niet over straat kunnen. En op sommige plekken is dat makkelijker dan op andere." In Londen werd dat steeds moeilijker, vervolgt hij. "Als ik daar alleen liep, liep ik snel en met mijn hoofd naar beneden. Ik vind het altijd leuk om met mensen te praten over mijn werk, maar het gaat tegenwoordig alleen nog maar om een selfie maken." Zonder gesprek, zegt hij. "Er is geen communicatie. Mensen maken een foto en dan gaan ze weer door." McGregor heeft zelfs zo'n hekel aan selfies dat hij nog liever heeft dat mensen hem vertellen hoe slecht ze zijn werk vinden. "In een selfie zit geen uitwisseling. Voorheen zeiden mensen: 'Hé, ik zag je in die ene film'." In Schotland, de thuis van McGregor, waren ze zelfs nog wat directer. "Het was een shit-film, zeiden ze gerust. Er was dan tenminste nog iets van communicatie."

De 48-jarige acteur speelde in 1996 in de inmiddels cultklassieker 'Trainspotting'. Vijf jaar later konden we hem bewonderen in de filmmusical 'Moulin Rouge'. Recentelijk was McGregor te zien in de verfilming van auteur Stephen Kings 'Doctor Sleep', een vervolg op zijn boek 'The Shining'. Op dit moment kan je Ewan in de rol van Roman Sionis aan het werk zien in de film 'Birds of Prey'. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Overboard - Actueel

Vanavond op TV: Overboard

Kijk vanavond, nu donderdag 9 april, om 20u35 op VIJF naar "Overboard"!
Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan - Actueel

Gwyneth Paltrow prijst vibrators aan

De Amerikaanse actrice en zakenvrouw Gwyneth Paltrow wil vrouwen, bijna letterlijk, een handje helpen tijdens de coronacrisis. Omdat de stress van de pandemie hen minder seksueel zou doen voelen, deelde de ex-vrouw van Coldplay-zanger Chris Martin een lijstje van haar favoriete vibrators. Een... Verder lezen...
Vanavond op TV: Cop Car - Actueel

Vanavond op TV: Cop Car

Kijk vanavond, nu woensdag 8 april, om 22u35 op Q2 naar "Cop Car"!
Vanavond op TV: Wild Child - Actueel

Vanavond op TV: Wild Child

Kijk vanavond, nu woensdag 8 april, om 20u35 op VITAYA naar "Wild Child".
Britse actrice die bondgirl 'Pussy Galore' speelde overleden - Actueel

Britse actrice die bondgirl 'Pussy Galore' speelde overleden

De Britse actrice Honor Blackman, die in de jaren 60 'Pussy Galore' speelde in de James Bond-film "Goldfinger", is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vandaag meegedeeld, melden onder meer The Guardian en BBC.