A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde - Actueel Cinema

    
Actueel
A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde

Hlynur Palmason start zijn carrière als visueel artiest om zich na een opleiding aan de Danish National Film School verder toe te leggen op het maken van films. In 2013 studeert hij af als filmmaker met de award winnende kortfilm A Painter.

Na een aantal kortfilms waagt Palmason zich aan zijn eerste langspeelfilm, genaamd Winter Brothers, waarmee hij in 2017 op het Locarno Film Festival onmiddelijk 4 awards in de wacht sleept. Zijn debuut langspeelfilm wordt hierna een wereldwijd succes en wint tot wel 30 awards.

En zo zijn we vandaag aangekomen bij zijn tweede langspeelfilm A White, White Day.

A White, White Day start met de quote “when everything is white, and you can no longer see the difference between the earth and the sky, the dead can talk to us who are still living”. Deze quote focust op het belang van het mysterieuze, zo legt Palmason uit. Het feit dat de wereld en het leven vol mogelijkheden zitten en dat deze de verbeelding van de mens stimuleren en bijgevolg een drang creëren om het onbekende te verkennen.

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt. 

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film wordt internationaal gesmaakt vanwege de visueel overrompelende beelden. En ook het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson, die je eerder al aan het werk kon zien in onder andere Of Horses and Men, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en Justice League wordt geapprecieerd. Hij werd eerder in Cannes al bekroond voor zijn vertolking in A White, White Day met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

Klik hier om de filmpagina van A White, White Day te bezoeken. U kan de film vanaf 19 februari gaan kijken in de bioscoop

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Juno - Actueel

Vanavond op TV: Juno

Kijk vanavond, nu vrijdag 3 april, om 23u40 op VTM naar "Juno"!
Vanavond op TV: Me Before You - Actueel

Vanavond op TV: Me Before You

Kijk vanavond, nu donderdag 2 april, om 20u35 op VIJF naar "Me Before You"!
Vanavond op TV: Jungle Book - Actueel

Vanavond op TV: Jungle Book

Kijk vanavond, nu zaterdag 28 maart, om 20u25 op VTM naar "The Jungle Book"!