Fans van 'The Hunger Games' niet te spreken over prequelboek - Actueel Cinema

    
Actueel
Fans van 'The Hunger Games' niet te spreken over prequelboek

'The Ballad of Songbirds and Snakes', het op til staande prequelboek van 'The Hunger Games', krijgt weinig bijval van fans. Op sociale media regent het ontevreden reacties. 

Het verhaal van de Amerikaanse auteur Suzanne Collins draait rond president Snow - vertolkt door Donald Sutherland in de filmtrilogie - in zijn jonge jaren. Het vindt 64 jaar voor de originele 'Hunger Games'-boeken plaats. Volgens een fragment gepubliceerd door Entertainment Weekly is Coriolanus Snow "een tiener geboren met privileges, maar zoekend naar meer. In dit verhaal is hij vriendelijk en charmant. En hij wordt - voorlopig althans - beschouwd als een held." Het boek heeft de toorn van de fans opgewekt. "Wie heeft hierom gevraagd?", klinkt het in een boze tweet. "Niemand is geïnteresseerd in het verhaal van Snow." "President Snow afschilderen als een misbegrepen held? Serieus?", fulmineert een andere verontwaardigde twitteraar. "Het laatste waarin ik geïnteresseerd ben is een fascistische dictator menselijk maken omdat hij een tragisch verleden heeft." Er zijn nog geen plannen voor een verfilming, al zei Lionsgate-baas Joe Drake vorige zomer wel dat "de studio ernaar uitkijkt om samen met Suzanne aan de film te werken".

'The Ballad of Songbirds and Snakes' verschijnt in mei van dit jaar. (Belga / Belga)

© Siyapath / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk - Actueel

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk

John Boyega is niet te spreken over de ingreep van het Londense cosmeticamerk Jo Malone, dat een persoonlijk getint reclamefilmpje zonder toestemming van de acteur herwerkte voor de Chinese markt. Boyega zal dan ook niet langer als het internationale gezicht van de reclamecampagne optreden, zo... Verder lezen...
Vanavond op TV: Demolition - Actueel

Vanavond op TV: Demolition

Kijk vanavond, nu vrijdag 18 september, om 21u20 op CANVAS naar "Demolition"!
Mickey Mouse maakt comeback - Actueel

Mickey Mouse maakt comeback

Goed nieuws voor de vele fans van Mickey Mouse. Het personage waar het voor tekenaar Walt Disney in 1928 allemaal mee begon, krijgt binnenkort een compleet nieuwe eigen serie op Disney+.
J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur - Actueel

J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur

J.K. Rowling ligt weer onder vuur voor transfobie. In haar nieuwste boek 'Troubled blood', dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, is de slechterik van dienst een man die zich verkleedt als vrouw tijdens het plegen van misdaden.
Vanavond op TV: Man on a Ledge - Actueel

Vanavond op TV: Man on a Ledge

Kijk vanavond, nu donderdag 17 september, om 20u40 op VTM3 naar "Man on a Ledge"!
Vanavond op TV: Step Up 3D - Actueel

Vanavond op TV: Step Up 3D

Kijk vanavond, nu woensdag 16 september, om 20u40 op VTM2 naar "Step Up 3D"!
Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren - Actueel

Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren

Harvey Weinstein moet deze week het lintje, dat hij in 2004 kreeg uit naam van koningin Elizabeth, weer inleveren, schrijft The Daily Mail. Eerder dit jaar werd de voormalige filmproducent door een Amerikaanse rechtbank tot 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens verkrachting.
Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar. - Actueel

Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar.

Laure Calamy, die bekend werd bij het grote publiek dankzij haar rol in de serie Dix pour Cent, speelt in "Antoinette Dans Les Cévennes" een maîtresse die er alles aan doet om haar minnaar te volgen. Een romantische komedie die ons meeneemt op een wandeling in het hart van de Cevennen. De film... Verder lezen...