Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel Cinema

   - 

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze slachtoffers hebben geholpen van de zware Griekse bosbranden in 2018. 

Zowel Tom Hanks (63), zijn vrouw Rita Wilson en hun twee zonen, Chester en Truman, hebben alle vier hulp geboden aan de slachtoffers van de verwoestende bosbrand die het vakantieoord Mati, net buiten Athene, in juli 2018 trof. Bij die verschrikkelijke bosbranden vielen 103 doden. Volgens het Griekse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de Hanks-familie nu een jaar tijd om het ereburgerschap te aanvaarden. Hanks is, naar eigen zeggen, een fervent bewonderaar van alles wat Helleens is. De ster bezoekt het land al sinds jaren en brengt bijna elke zomer door op het Egeïsche eiland Antiparos, waar hij een huis heeft. Niet verwonderlijk: Hanks vrouw Rita Wilson heeft een Griekse moeder. De acteur zou zich inmiddels ook tot het Grieks-Orthodoxe geloof hebben laten bekeren.

De Hollywoodster sleepte vorige week nog een Oscarnominatie in de wacht voor zijn vertolking in "A Beautiful Day", zijn eerste nominatie in bijna twintig jaar. (Belga / Belga)

© Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
A Beautiful Day in the Neighborhood

A Beautiful Day in the Neighborhood

Biografie, Drama  Regie: Marielle Heller Met: Tom Hanks, Wendy Makkena, Susan Kelechi Watson De cynische journalist Lloyd Vogel (Matthew Rhys) krijgt de opdracht om een profiel te schrijven over de geliefde televisiepersoonlijkheid Fred Rogers (Tom Hanks). Hij aanvaardt deze opdracht met tegenzin. Toch lijkt er een vriendschap te ontstaan, die Lloyd zijn visie op het leven verandert.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: