"Game of Thrones" spin-off "House of the Dragon" zal vanaf 2022 op de buis te zien zijn - Actueel Cinema

    
Actueel

Goed nieuws voor de fans van "Game of Thrones". De spin-off "House of the Dragon" zal, als alles goed gaat, vanaf 2022 op de buis te zien zijn. Dat vertelde Casey Cloys, de programmadirecteur van HBO, aan Variety. "House of the Dragon" zal zich baseren op George R. R. Martins "Fire & Blood", een familiehistoriek over de Targaryen-clan, en situeert zich 300 jaar eerder dan "Game of Thrones". 

Voor de nieuwe reeks zal Martin de handen in elkaar slaan met scenarist Ryan Condal. Een meer precieze lanceerdatum kon Bloys nog niet kwijt, want de productiedagen staan nog niet vast. In hetzelfde gesprek lichtte Bloys ook kort toe waarom een andere "Game of Thrones"-prequel er niet zal komen. "Pilootprojecten slagen soms en soms ook niet", aldus Bloys. "En dat is dan ook wat hier is gebeurd, er is niet één iets wat specifiek aangeduid kan worden als het probleem." Wel gaf hij aan dat het project, waar Noami Watts al aan was verbonden, meer voeten in de aarde ging hebben dan "House of the Dragon". "Die prequel zou 8.000 jaar voor de huidige show hebben plaatsgevonden, dus was er veel meer verzinsel nodig. Een van de grote voordelen van "House of the Dragon" is dat er reeds een tekst van George was die als roadmap kan dienen."

"House of the Dragon" zal te zien zijn op het nieuwe streamingplatform HBO Max. Dat platform zal vanaf mei 2020 gelanceerd worden in de Verenigde Staten. HBO Max zal ook andere grote namen en bekende merken aanbieden, van de serie "Friends" tot de "Batman"-films. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

5 series voor de fans van Stranger Things - Actueel

5 series voor de fans van Stranger Things

Wij maakten een overzicht van alle series gelijkaardig aan Stranger Things om zo het wachten op het nieuwe seizoen iets aangenamer te maken. Veel kijkplezier!
Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben - Actueel

Nieuwe HBO-series die je moet gezien hebben

We weten allemaal dat HBO garant staat voor kwalitatieve series. Kijk maar naar de titels als Game of Thrones, The Soprano's, Chernobyl, Six Feet Under... En we kunnen zo nog wel even doorgaan. Week in week uit blijven ze nieuwe topseries aanleveren. Hier zijn de nieuwste series die je niet mag... Verder lezen...
Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.