"Game of Thrones" spin-off "House of the Dragon" zal vanaf 2022 op de buis te zien zijn - Actueel Cinema

    
Actueel

Goed nieuws voor de fans van "Game of Thrones". De spin-off "House of the Dragon" zal, als alles goed gaat, vanaf 2022 op de buis te zien zijn. Dat vertelde Casey Cloys, de programmadirecteur van HBO, aan Variety. "House of the Dragon" zal zich baseren op George R. R. Martins "Fire & Blood", een familiehistoriek over de Targaryen-clan, en situeert zich 300 jaar eerder dan "Game of Thrones". 

Voor de nieuwe reeks zal Martin de handen in elkaar slaan met scenarist Ryan Condal. Een meer precieze lanceerdatum kon Bloys nog niet kwijt, want de productiedagen staan nog niet vast. In hetzelfde gesprek lichtte Bloys ook kort toe waarom een andere "Game of Thrones"-prequel er niet zal komen. "Pilootprojecten slagen soms en soms ook niet", aldus Bloys. "En dat is dan ook wat hier is gebeurd, er is niet één iets wat specifiek aangeduid kan worden als het probleem." Wel gaf hij aan dat het project, waar Noami Watts al aan was verbonden, meer voeten in de aarde ging hebben dan "House of the Dragon". "Die prequel zou 8.000 jaar voor de huidige show hebben plaatsgevonden, dus was er veel meer verzinsel nodig. Een van de grote voordelen van "House of the Dragon" is dat er reeds een tekst van George was die als roadmap kan dienen."

"House of the Dragon" zal te zien zijn op het nieuwe streamingplatform HBO Max. Dat platform zal vanaf mei 2020 gelanceerd worden in de Verenigde Staten. HBO Max zal ook andere grote namen en bekende merken aanbieden, van de serie "Friends" tot de "Batman"-films. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk - Actueel

'Star Wars'-acteur John Boyega in de clinch met cosmeticamerk

John Boyega is niet te spreken over de ingreep van het Londense cosmeticamerk Jo Malone, dat een persoonlijk getint reclamefilmpje zonder toestemming van de acteur herwerkte voor de Chinese markt. Boyega zal dan ook niet langer als het internationale gezicht van de reclamecampagne optreden, zo... Verder lezen...
Vanavond op TV: Demolition - Actueel

Vanavond op TV: Demolition

Kijk vanavond, nu vrijdag 18 september, om 21u20 op CANVAS naar "Demolition"!
Mickey Mouse maakt comeback - Actueel

Mickey Mouse maakt comeback

Goed nieuws voor de vele fans van Mickey Mouse. Het personage waar het voor tekenaar Walt Disney in 1928 allemaal mee begon, krijgt binnenkort een compleet nieuwe eigen serie op Disney+.
J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur - Actueel

J.K. Rowling ligt opnieuw onder vuur

J.K. Rowling ligt weer onder vuur voor transfobie. In haar nieuwste boek 'Troubled blood', dat ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith, is de slechterik van dienst een man die zich verkleedt als vrouw tijdens het plegen van misdaden.
Vanavond op TV: Man on a Ledge - Actueel

Vanavond op TV: Man on a Ledge

Kijk vanavond, nu donderdag 17 september, om 20u40 op VTM3 naar "Man on a Ledge"!
Vanavond op TV: Step Up 3D - Actueel

Vanavond op TV: Step Up 3D

Kijk vanavond, nu woensdag 16 september, om 20u40 op VTM2 naar "Step Up 3D"!
Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren - Actueel

Harvey Weinstein moet lintje van koningin Elizabeth weer inleveren

Harvey Weinstein moet deze week het lintje, dat hij in 2004 kreeg uit naam van koningin Elizabeth, weer inleveren, schrijft The Daily Mail. Eerder dit jaar werd de voormalige filmproducent door een Amerikaanse rechtbank tot 23 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens verkrachting.
Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar. - Actueel

Antoinette dans les Cévennes, de vrolijkste film van het najaar.

Laure Calamy, die bekend werd bij het grote publiek dankzij haar rol in de serie Dix pour Cent, speelt in "Antoinette Dans Les Cévennes" een maîtresse die er alles aan doet om haar minnaar te volgen. Een romantische komedie die ons meeneemt op een wandeling in het hart van de Cevennen. De film... Verder lezen...