"Game of Thrones" spin-off "House of the Dragon" zal vanaf 2022 op de buis te zien zijn - Actueel Cinema

    
Actueel

Goed nieuws voor de fans van "Game of Thrones". De spin-off "House of the Dragon" zal, als alles goed gaat, vanaf 2022 op de buis te zien zijn. Dat vertelde Casey Cloys, de programmadirecteur van HBO, aan Variety. "House of the Dragon" zal zich baseren op George R. R. Martins "Fire & Blood", een familiehistoriek over de Targaryen-clan, en situeert zich 300 jaar eerder dan "Game of Thrones". 

Voor de nieuwe reeks zal Martin de handen in elkaar slaan met scenarist Ryan Condal. Een meer precieze lanceerdatum kon Bloys nog niet kwijt, want de productiedagen staan nog niet vast. In hetzelfde gesprek lichtte Bloys ook kort toe waarom een andere "Game of Thrones"-prequel er niet zal komen. "Pilootprojecten slagen soms en soms ook niet", aldus Bloys. "En dat is dan ook wat hier is gebeurd, er is niet één iets wat specifiek aangeduid kan worden als het probleem." Wel gaf hij aan dat het project, waar Noami Watts al aan was verbonden, meer voeten in de aarde ging hebben dan "House of the Dragon". "Die prequel zou 8.000 jaar voor de huidige show hebben plaatsgevonden, dus was er veel meer verzinsel nodig. Een van de grote voordelen van "House of the Dragon" is dat er reeds een tekst van George was die als roadmap kan dienen."

"House of the Dragon" zal te zien zijn op het nieuwe streamingplatform HBO Max. Dat platform zal vanaf mei 2020 gelanceerd worden in de Verenigde Staten. HBO Max zal ook andere grote namen en bekende merken aanbieden, van de serie "Friends" tot de "Batman"-films. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who' - Actueel

Jodie Whittaker is ook volgend seizoen The Doctor in 'Doctor Who'

Jodie Whittaker heeft bevestigd dat ze ook volgend seizoen te zien zal zijn als protagoniste in 'Doctor Who'. Dat deed de Britse actrice in een interview met Entertainment Weekly. Het wordt het derde seizoen waarin Whittaker de tijdreizende Time Lord speelt in de iconische BBC-reeks.
George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.