Joaquin Phoenix bedankt Golden Globes-publiek met vloekende preek - Actueel Cinema

    
Actueel
Joaquin Phoenix bedankt Golden Globes-publiek met vloekende preek

Het was geen grote verrassing dat Joaquin Phoenix gisteren in de prijzen viel voor zijn rol in 'Joker'. Zijn indrukwekkende acteerprestatie in de goed gesmaakte dramafilm over de slechterik uit Batman werd al maanden overal opgehemeld en leverden hem een Golden Globe voor beste acteur op. De acteur verraste het publiek dan weer wel met zijn dankwoord. 

In zijn dankwoord vloekte de acteur erop los terwijl er al zwijmelend een chaotische woordenbrij over zijn lippen kwam. Bovendien haalde hij stevig uit naar zijn collega-acteurs. Hij zei dat hij het fijn vond dat zovelen op het podium inzaten met de bosbranden in Australië, maar dat ze wel meer konden dan dat. In dat opzicht noemde hij hen onder meer "hypocriet". Hij riep op tot eenheid om samen de wereld te veranderen. "Het is geweldig om te gaan stemmen, maar soms moeten we ook de verantwoordelijkheid op onszelf nemen. We moeten veranderingen doorvoeren en opofferingen maken in ons eigen leven. We hoeven geen privéjets te nemen naar Palm Springs en terug."

Nochtans begon de acteur zijn speech met een positieve noot: hij bedankte de Hollywood Foreign Press Association - co-producers van The Golden Globes - om de link tussen klimaatopwarming en veeteelt te herkennen en daarom een volledig veganistisch menu te serveren. Het zou de eerste keer zijn dat een awardshow dit doet. (Belga / Belga)

©  Andrea Raffin / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

George Clooney vreest in een rolstoel te belanden - Actueel

"George Clooney vreest in een rolstoel te belanden"

Het gaat niet goed met George Clooney. Zijn rugproblemen zijn zo ernstig dat hij vreest voor altijd in een rolstoel te belanden. "George is doodsbang om afhankelijk te worden van wie dan ook", klinkt het bij een vriend van de 58-jarige steracteur in magazine Primo.
Monty Python-ster Terry Jones is overleden - Actueel

Monty Python-ster Terry Jones is overleden

Terry Jones, een van de leden van de Britse comedygroep Monty Python, is overleden op 77-jarige leeftijd. Dat hebben zijn manager en zijn familie gemeld. Bij Jones werd in 2016 dementie vastgesteld.
Netflix toont interesse in Harry en Meghan - Actueel

Netflix toont interesse in Harry en Meghan

De laatste ontwikkelingen in het Britse koningshuis doen de populaire serie 'The Crown' bijwijlen verbleken. In plaats om jaren te wachten om het levensverhaal van de royals te verfilmen, heeft Netflix nu interesse getoond om de échte Harry en Meghan binnen te halen.
Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland - Actueel

Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland

Hollywoodster Tom Hanks wordt ereburger van Griekenland. Dat heeft de acteur op sociale media bevestigd. De Griekse autoriteiten kennen Tom Hanks en zijn familie het Griekse staatsburgerschap toe wegens "uitzonderlijke diensten aan Griekenland". Hanks en zijn familie vallen de eer te beurt omdat ze... Verder lezen...
Komt er dan toch een Friends-reünie? - Actueel

Komt er dan toch een Friends-reünie?

Het is waarschijnlijk een van de meest gewenste televisiecomebacks: een reünie van de Friends-cast. HBO-bons Kevin Reilly heeft tijdens een persconferentie de hoop opnieuw doen oplaaien, want volgens hem ligt het idee nog steeds op tafel.
Belgische Oscar-nominatie Une soeur vandaag te zien op Canvas - Actueel

Belgische Oscar-nominatie "Une soeur" vandaag te zien op Canvas

Voor wie de Belgische Oscar-inzending "Une soeur" wil zien, is er goed nieuws. De VRT laat in een persbericht weten dat de Belgische kortfilm, met Veerle Baetens in de hoofdrol, morgen 17 januari te zien zal zijn op Canvas. De film dingt mee naar de Oscar in de categorie "Live action short film".