Joaquin Phoenix bedankt Golden Globes-publiek met vloekende preek - Actueel Cinema

   - 

Het was geen grote verrassing dat Joaquin Phoenix gisteren in de prijzen viel voor zijn rol in 'Joker'. Zijn indrukwekkende acteerprestatie in de goed gesmaakte dramafilm over de slechterik uit Batman werd al maanden overal opgehemeld en leverden hem een Golden Globe voor beste acteur op. De acteur verraste het publiek dan weer wel met zijn dankwoord. 

In zijn dankwoord vloekte de acteur erop los terwijl er al zwijmelend een chaotische woordenbrij over zijn lippen kwam. Bovendien haalde hij stevig uit naar zijn collega-acteurs. Hij zei dat hij het fijn vond dat zovelen op het podium inzaten met de bosbranden in Australië, maar dat ze wel meer konden dan dat. In dat opzicht noemde hij hen onder meer "hypocriet". Hij riep op tot eenheid om samen de wereld te veranderen. "Het is geweldig om te gaan stemmen, maar soms moeten we ook de verantwoordelijkheid op onszelf nemen. We moeten veranderingen doorvoeren en opofferingen maken in ons eigen leven. We hoeven geen privéjets te nemen naar Palm Springs en terug."

Nochtans begon de acteur zijn speech met een positieve noot: hij bedankte de Hollywood Foreign Press Association - co-producers van The Golden Globes - om de link tussen klimaatopwarming en veeteelt te herkennen en daarom een volledig veganistisch menu te serveren. Het zou de eerste keer zijn dat een awardshow dit doet. (Belga / Belga)

©  Andrea Raffin / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: