Charlize Theron: "Ik werd aangerand door een bekende regisseur" - Actueel Cinema

   - 

Actrice Charlize Theron heeft in een interview met NPR verteld hoe ze in 1994 aangerand werd door een bekende regisseur onder het mom van een auditie. "Ik besefte pas later in mijn carrière dat het echt om aanranding ging." 

De 44-jarige actrice deed de onthulling in een promopraatje met Fox over haar nieuwe film 'Bombshell', die draait rond de beschuldigingen van seksueel misbruik aan het adres van Fox News-baas Roger Ailes. Die moest in juli 2016 uiteindelijk ontslag nemen. Theron bezocht het huis van de regisseur, die ze niet bij naam noemt, op een zaterdagavond voor - wat zij dacht - een auditie. "Hij droeg een zijden pyjama, bood me een drankje aan en wreef over m'n knie. Ik dacht dat dit de gewone gang van zaken was in Hollywood." Op dat punt maakte Theron zich uit de voeten. "Ik herinner me dat ik me verontschuldigde bij de regisseur omdat ik weg moest. Ik probeerde om de kamer te verlaten." "Pas later in m'n carrière besefte ik dat dit seksuele intimidatie was. Ik gaf mezelf lang de schuld omdat ik niet duidelijk gemaakt had dat ik dit niet wou."

Acht jaar na het incident bood diezelfde regisseur haar een nieuwe rol aan. "Ik wou die eerst weigeren, maar ging uiteindelijk toch op z'n voorstel in om af te spreken", vertelt de actrice. "Op die manier kon ik hem confronteren met wat er gebeurd was. Helaas wou hij er niet verder op ingaan. Hij week de hele tijd af van het onderwerp en weigerde erover te praten. Op dat moment besefte ik dat dit niet de eerste keer was dat hij zoiets gedaan had. Ik had na dat gesprek een slecht gevoel. Hij besefte duidelijk niet dat hij een fout had gemaakt." (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Bombshell

Bombshell

Biografie, Drama  Regie: Jay Roach Met: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie Achter de schermen van een machtig en controversieel televisienetwerk broedt een explosief schandaal. Jarenlang keek iedereen weg, maar nu staan enkele journalistes op het punt de stilte te verbreken. Slagen ze erin om één van de machtigste mannen in de media ten val te brengen? Beleef mee hoe dit... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: