Vervloekte horrorfilms: wanneer de opname in een nachtmerrie verandert! - Actueel Cinema

   - 

Omdat het op zijn minst verontrustend is: sommige horrorfilms zijn het slachtoffer van een vloek....

Poltergeist (1, 2 et 3)

Deze trilogie was een cinematografisch succes, maar was ook beroemd om verontrustende redenen tijdens de opnames. De jonge acteur Olivier Robbins stierf bijne tijdens de opnames van de openingsscène van de film door gewurgd te worden door een marionet. Gelukkig heeft hij het overleefd. Dit is helaas niet het geval voor Dominique Dunne die door haar partner gewurgd werd. Vlak na de opnames van de laatste aflevering overleed Heather O'Rourke (die in de cast van de 3 films verscheen) op 12-jarige leeftijd aan een septische shock.

The Exorcist 

Verschiet niet: negen mensen verloren hun leven tijdens de opnames, waaronder Jack MacGowran. Er brak een brand uit op de set. Actrice Ellen Burstyn raakte ernstig gewond aan de rug na een val tijdens de kruisbeeld verminkingsscène. Jordan Miller raakte ook ernstig gewond, getroffen door een motor. De opnames werden een aantal weken stilgelegd.

The Crow
De hoofdrolspeler, Brandon Lee (Bruce's zoon), werd tijdens de scène aan het begin van de film dodelijk verwond door een kogel uit een revolver geladen met lege patronen. Omdat hij vaak cynische grappen maakte, reageerde niemand toen hij niet opstond nadat de regisseur de scène had gestopt. Het onderzoek resulteerde in een ongeval, waarbij een projectiel in de loop vastzat.  

The Omen

Twee vliegtuigen werden getroffen door de bliksem: het vliegtuig waarin Gregory Peck reisde en het vliegtuig van de filmproducent Mace Neufeld.

The Conjuring 

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de opnames kwam de familie Perron (die de inspiratiebron was voor de plot) naar de set. Zodra ze aankwamen, begon de wind te wervelen, wat paniek veroorzaakte. Tegelijkertijd werd de moeder, die de reis niet had willen maken, ziek en moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze zegt dat ze een negatieve aanwezigheid voelde.

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: