Vervloekte horrorfilms: wanneer de opname in een nachtmerrie verandert! - Actueel Cinema

   - 

Omdat het op zijn minst verontrustend is: sommige horrorfilms zijn het slachtoffer van een vloek....

Poltergeist (1, 2 et 3)

Deze trilogie was een cinematografisch succes, maar was ook beroemd om verontrustende redenen tijdens de opnames. De jonge acteur Olivier Robbins stierf bijne tijdens de opnames van de openingsscène van de film door gewurgd te worden door een marionet. Gelukkig heeft hij het overleefd. Dit is helaas niet het geval voor Dominique Dunne die door haar partner gewurgd werd. Vlak na de opnames van de laatste aflevering overleed Heather O'Rourke (die in de cast van de 3 films verscheen) op 12-jarige leeftijd aan een septische shock.

The Exorcist 

Verschiet niet: negen mensen verloren hun leven tijdens de opnames, waaronder Jack MacGowran. Er brak een brand uit op de set. Actrice Ellen Burstyn raakte ernstig gewond aan de rug na een val tijdens de kruisbeeld verminkingsscène. Jordan Miller raakte ook ernstig gewond, getroffen door een motor. De opnames werden een aantal weken stilgelegd.

The Crow
De hoofdrolspeler, Brandon Lee (Bruce's zoon), werd tijdens de scène aan het begin van de film dodelijk verwond door een kogel uit een revolver geladen met lege patronen. Omdat hij vaak cynische grappen maakte, reageerde niemand toen hij niet opstond nadat de regisseur de scène had gestopt. Het onderzoek resulteerde in een ongeval, waarbij een projectiel in de loop vastzat.  

The Omen

Twee vliegtuigen werden getroffen door de bliksem: het vliegtuig waarin Gregory Peck reisde en het vliegtuig van de filmproducent Mace Neufeld.

The Conjuring 

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de opnames kwam de familie Perron (die de inspiratiebron was voor de plot) naar de set. Zodra ze aankwamen, begon de wind te wervelen, wat paniek veroorzaakte. Tegelijkertijd werd de moeder, die de reis niet had willen maken, ziek en moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze zegt dat ze een negatieve aanwezigheid voelde.

 

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

'Power Rangers'-acteur Jason David Frank (49) overleden - Actueel
Actueel

'Power Rangers'-acteur Jason David Frank (49) overleden

De Amerikaanse acteur Jason David Frank, die in de jaren negentig meespeelde in de populaire kinderreeks Mighty Morphin Power Rangers, is op 49-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn manager Justine Hunt bekendgemaakt. De doodsoorzaak werd niet meegedeeld door Hunt. Verder lezen...
'Zillion' trok al meer dan 350.000 bezoekers - Actueel
Actueel

'Zillion' trok al meer dan 350.000 bezoekers

Drie weken na zijn release heeft 'Zillion', de nieuwe speelfilm van Robin Pront, al 356.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt. Dat meldt Kinepolis Film Distribution (KFD) donderdag. Daarmee staat de film op nummer 1 in de Vlaamse box office. Verder lezen...
'Neighbours' maakt doorstart op Amazon Prime - Actueel
Actueel

'Neighbours' maakt doorstart op Amazon Prime

De bekende Australische soap Neigbours loopt dan toch niet ten einde. Begin dit jaar kondigden de producenten aan dat het einde van de reeks er zat aan te komen, maar dat was zonder Amazon gerekend. Het techbedrijf neemt de titel over en zal afleveringen maken om uit te zenden op Amazon Freevee,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: