Vervloekte horrorfilms: wanneer de opname in een nachtmerrie verandert! - Actueel Cinema

    
Actueel
Vervloekte horrorfilms: wanneer de opname in een nachtmerrie verandert!

Omdat het op zijn minst verontrustend is: sommige horrorfilms zijn het slachtoffer van een vloek....

Poltergeist (1, 2 et 3)

Deze trilogie was een cinematografisch succes, maar was ook beroemd om verontrustende redenen tijdens de opnames. De jonge acteur Olivier Robbins stierf bijne tijdens de opnames van de openingsscène van de film door gewurgd te worden door een marionet. Gelukkig heeft hij het overleefd. Dit is helaas niet het geval voor Dominique Dunne die door haar partner gewurgd werd. Vlak na de opnames van de laatste aflevering overleed Heather O'Rourke (die in de cast van de 3 films verscheen) op 12-jarige leeftijd aan een septische shock.

The Exorcist 

Verschiet niet: negen mensen verloren hun leven tijdens de opnames, waaronder Jack MacGowran. Er brak een brand uit op de set. Actrice Ellen Burstyn raakte ernstig gewond aan de rug na een val tijdens de kruisbeeld verminkingsscène. Jordan Miller raakte ook ernstig gewond, getroffen door een motor. De opnames werden een aantal weken stilgelegd.

The Crow
De hoofdrolspeler, Brandon Lee (Bruce's zoon), werd tijdens de scène aan het begin van de film dodelijk verwond door een kogel uit een revolver geladen met lege patronen. Omdat hij vaak cynische grappen maakte, reageerde niemand toen hij niet opstond nadat de regisseur de scène had gestopt. Het onderzoek resulteerde in een ongeval, waarbij een projectiel in de loop vastzat.  

The Omen

Twee vliegtuigen werden getroffen door de bliksem: het vliegtuig waarin Gregory Peck reisde en het vliegtuig van de filmproducent Mace Neufeld.

The Conjuring 

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de opnames kwam de familie Perron (die de inspiratiebron was voor de plot) naar de set. Zodra ze aankwamen, begon de wind te wervelen, wat paniek veroorzaakte. Tegelijkertijd werd de moeder, die de reis niet had willen maken, ziek en moest ze in het ziekenhuis worden opgenomen. Ze zegt dat ze een negatieve aanwezigheid voelde.

 

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Jungle Book - Actueel

Vanavond op TV: Jungle Book

Kijk vanavond, nu zaterdag 28 maart, om 20u25 op VTM naar "The Jungle Book"!
Vanavond op TV: The Intern - Actueel

Vanavond op TV: The Intern

Kijk vanavond, nu donderdag 26 maart, om 20u35 op VIJF naar "The Intern"!
Vanavond op TV: The A-Team - Actueel

Vanavond op TV: The A-Team

Kijk vanavond, nu donderdag 26 maart, om 20u35 op Q2 naar "The A-Team"!
Release van Jumbo via VOD Premium - Actueel

Release van Jumbo via VOD Premium

JUMBO van Zoé Wittock (met Noémie Merlant - Portrait of a lady on fire - en Sam Louwyck) die op 18 maart in de zalen had moeten uitkomen, zal uitzonderlijk in VOD PREMIUM beschikbaar worden gesteld op de meeste VOD platforms.