'Inglourious Basterds'-acteur Eli Roth doet in docu boekje open over Tarantino - Actueel Cinema

   - 

De nieuwe documentaire 'QT8: The First Eight' van actrice en producer Tara Wood neemt kijkers mee achter de schermen van een filmset onder leiding van regisseur Quentin Tarantino. In de docu komen enkele sappige anekdotes aan bod, zoals op de set 'Inglourious Basterds', toen een figurant stante pede ontslagen werd omdat hij zijn personage onvoldoende bleek te kennen. 

Op de eerste repetitie voor 'Inglourious Basterds' bleek al hoe veeleisend Tarantino was. Volgens acteur Eli Roth, die een hoofdrol had in de Tarantino-klassieker, moesten alle castleden kunnen antwoorden op vragen van Tarantino over hun personage. Wie het achtergrondverhaal van het personage onvoldoende kende, werd ontslagen. Zelfs figuranten die geen tekst hadden, zo bleek. "Er was één persoon die niet kon antwoorden, en die was er de volgende dag niet meer. Die man bleek een figurant te zijn", aldus Roth.

Tarantino durft zijn acteurs ook weleens bewust op stang jagen om een reactie uit te lokken, waarna hij de camera's laat draaien. Die emoties komen oprechter over, hetgeen zijn scènes nog krachtiger maakt. Zo is de woede van Roth in de scène uit 'Inglourious Basterds' waarin hij een nazi-officier tot moes slaat met een baseballknuppel oprecht: Tarantino had het geduld van Roth eindeloos op de proef gesteld door de opname telkens weer uit te stellen, waardoor de draaidagen steeds uitliepen. Toen hij eindelijk aan de scène mocht beginnen, was Roth furieus. 'QT8: The First Eight' ging eerder deze week in première in de Amerikaanse filmzalen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Inglourious Basterds

Inglourious Basterds

Actie, Avontuur  Regie: Quentin Tarantino Met: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Diane Kruger,... Een groep Joods-Amerikaanse soldaten, bekend als The Basterds, krijgt tijdens Wereldoorlog II de opdracht om in Frankrijk terreur te zaaien bij de nazi's.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: