5 dingen die je nog niet wist over The Hobbit-saga - Actueel Cinema

    

Denk jij al alles te weten over de adaptaties van Tolkien's boeken door Peter Jackson? Niets is minder waar... Hier zijn 5 weetjes over The Hobbit.

  1. Benedict Crumberbatch bestudeerde de geluiden van leguanen en komodo's in de London Zoo om de kreten van de draak Smaug te imiteren.
  2. Het personage Tauriel, gespeeld door Evangeline Lilly, werd speciaal gecreërd voor de trilogie. Tauriel betekent 'Forest Girl' in Sindarin (Gray-Elvish).
  3. De romantiek tussen Tauriel en Kili werd niet gefilmd tijdens de originele film uit 2011. Het werd toegevoegd tijdens de 'reshoot' in 2013.
  4. Evangeline Lilly is van jongs af aan een onvoorwaardelijke fan van Tolkien. Benedicte Cumberbatch ook: zijn vader las elke avond 'The Hobbit' voor het slapengaan.
  5. Viggo Mortensen heeft de rol van Aragorn afgewezen omdat het personage niet in het boek voorkomt. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Steven Spielberg maakt films voor Netflix - Actueel

Steven Spielberg maakt films voor Netflix

Videostreamingdienst Netflix heeft de legendarische regisseur Steven Spielberg aan zich gebonden. De maker van films als Jaws, E.T., Jurassic Park en Schindler's List zal met zijn productiebedrijf Amblin Partners de komende jaren meerdere films per jaar maken voor Netflix. Wat de streamingdienst... Verder lezen...
Harvey Weinstein wordt uitgeleverd aan Californië - Actueel

Harvey Weinstein wordt uitgeleverd aan Californië

Harvey Weinstein wordt overgedragen aan de Amerikaanse staat Californië. De gevallen filmproducent die in New York een celstraf van 23 jaar uitzit voor verkrachting en seksueel misbruik, heeft ook in Los Angeles een misbruikzaak tegen zich lopen die door zijn uitlevering van start kan gaan. Verder lezen...