5 dingen die je nog niet wist over The Hobbit-saga - Actueel Cinema

    
Actueel
5 dingen die je nog niet wist over The Hobbit-saga

Denk jij al alles te weten over de adaptaties van Tolkien's boeken door Peter Jackson? Niets is minder waar... Hier zijn 5 weetjes over The Hobbit.

  1. Benedict Crumberbatch bestudeerde de geluiden van leguanen en komodo's in de London Zoo om de kreten van de draak Smaug te imiteren.
  2. Het personage Tauriel, gespeeld door Evangeline Lilly, werd speciaal gecreërd voor de trilogie. Tauriel betekent 'Forest Girl' in Sindarin (Gray-Elvish).
  3. De romantiek tussen Tauriel en Kili werd niet gefilmd tijdens de originele film uit 2011. Het werd toegevoegd tijdens de 'reshoot' in 2013.
  4. Evangeline Lilly is van jongs af aan een onvoorwaardelijke fan van Tolkien. Benedicte Cumberbatch ook: zijn vader las elke avond 'The Hobbit' voor het slapengaan.
  5. Viggo Mortensen heeft de rol van Aragorn afgewezen omdat het personage niet in het boek voorkomt. 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Opruimgoeroe Marie Kondo lanceert eigen webshop - Actueel

Opruimgoeroe Marie Kondo lanceert eigen webshop

Niemand minder dan Marie Kondo, bekend van de Netflix-serie 'Tidying Up With Marie Kondo', begint een eigen webshop voor woonspulletjes. Niet lang nadat de opruimgoeroe en mensen aanspoorde overbodige spullen weg te doen, slaat ze een heel ander pad in.
Nicolas Cage krijgt de rol van zijn leven als.... Nicolas Cage - Actueel

Nicolas Cage krijgt de rol van zijn leven als.... Nicolas Cage

Hollywoodster Nicolas Cage gaat een fictieve versie van zichzelf spelen in "The Unbearable Weight of Massive Talent", een soort meta-verhaal waarin hij 1 miljoen dollar wordt betaald om het verjaardagsfeestje van een rijke superfan bij te wonen. Dat meldt The Hollywood Reporter.
Clive Owen gaat Bill Clinton spelen in serie over impeachmentonderzoek - Actueel

Clive Owen gaat Bill Clinton spelen in serie over impeachmentonderzoek

Clive Owen gaat in de huid kruipen van voormalig Amerikaans president Bill Clinton in het nieuwe seizoen van "American Crime Story". Dat meldt Deadline. "Impeachment: American Crime Story" zoomt in op het schandaal met Monica Lewinksy dat Clintons presidentschap op de rand van de afgrond bracht.
Jon Voight geëerd met National Medal of Arts - Actueel

Jon Voight geëerd met National Medal of Arts

Donderdag wordt Amerikaans acteur Jon Voight, vooral bekend van "Coming Home", door president Donald Trump geëerd met de National Medal of Arts. Naast Voight krijgen ook zangeres Alison Krauss en auteur James Patterson de prestigieuze medaille.
Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven - Actueel

Disney+ gaat ook 'cultuurwaarschuwing' geven

Streamingdienst Disney+ komt niet alleen met een waarschuwing voor roken, maar gaat ook waarschuwingen geven bij programma's waarin personages of verhaallijnen voorkomen die tegenwoordig als beledigende stereotypen worden beschouwd. Dat meldt een woordvoerder vandaag.