5 dingen die je nog niet wist over The Hobbit-saga - Actueel Cinema

   - 

Denk jij al alles te weten over de adaptaties van Tolkien's boeken door Peter Jackson? Niets is minder waar... Hier zijn 5 weetjes over The Hobbit.

  1. Benedict Crumberbatch bestudeerde de geluiden van leguanen en komodo's in de London Zoo om de kreten van de draak Smaug te imiteren.
  2. Het personage Tauriel, gespeeld door Evangeline Lilly, werd speciaal gecreërd voor de trilogie. Tauriel betekent 'Forest Girl' in Sindarin (Gray-Elvish).
  3. De romantiek tussen Tauriel en Kili werd niet gefilmd tijdens de originele film uit 2011. Het werd toegevoegd tijdens de 'reshoot' in 2013.
  4. Evangeline Lilly is van jongs af aan een onvoorwaardelijke fan van Tolkien. Benedicte Cumberbatch ook: zijn vader las elke avond 'The Hobbit' voor het slapengaan.
  5. Viggo Mortensen heeft de rol van Aragorn afgewezen omdat het personage niet in het boek voorkomt. 
 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

En Cour(t) de Route keert terug! De meest opmerkelijke Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms van de afgelopen jaren worden in de kijker geplaatst - Actueel
Actueel

En Cour(t) de Route keert terug! De meest opmerkelijke Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms van de afgelopen jaren worden in de kijker geplaatst

En Cour(t) de Route keert terug! In deze tweede editie van het initiatief, gesteund door de Franse en Vlaamse Gemeenschap, slaan Dalton Distribution en Agence belge du court métrage opnieuw de handen ineen om de meest opmerkelijke Vlaamse, Waalse en Brusselse kortfilms van de afgelopen jaren over... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: