Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop - Actueel Cinema

    
Actueel
Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop

"Western Star", Bruce Springsteen's regiedebuut en filmversie van zijn gelijknamig nieuwste album, zal eenmalig in de Belgische biosoop te zien zijn op zondag 17 november 2019. Dat laat Warner Bros. Pictures België weten in een persbericht. 

Bruce Springsteen (70) is dit jaar niet op tour gegaan - voor volgend jaar staat er wel een concerttournee op het programma met de E Street Band met wie Springsteen deze herfst alweer een nieuw album gaat opnemen.

"Western Stars", het 19de studioalbum van de legendarische singer-songwriter, biedt de fans dus de enige kans om 'The Boss' "alle 13 zongs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest".

De concertfilm werd opgenomen onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur in Colts Neck, New Jersey. Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Zimny stond ook al achter de camera voor de documentaire "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town", de Netflix-versie van de Tony Award-winnende "Springsteen on Broadway" en "Bruce Springsteen: Hunter of Invisible Game".

Op "Western Stars" brengt Bruce Springsteen "een eerbetoon aan de filmmuziek en orkestrale pop uit de jaren zeventig". De documentaire behandelt thema's als liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd, typische Springsteen-thema's dus.

De film, de titel is zowel een verwijzing naar westernfilms als de sterren boven Californië, roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen's persoonlijke bespiegelingen het verhaal van "Western Stars". Zowel het album als de film ontvingen lovende recensies. De voorverkoop start vandaag via de reguliere voorverkoopadressen.

De Belgische première van "Western Star" vindt vanavond plaats in de Vooruit te Gent in het kader van Film Fest Gent. "Western Stars" ging in september in wereldpremière op het TIFF, het Internationaal Filmfestival van Toronto. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

5 films over autoracen - Actueel

5 films over autoracen

Deze week verschijnt het langverwachte "Le Mans 66" in de Belgische cinemazalen. Matt Damon speelt legende Carroll Shelby die wordt ingeschakeld door de Amerikaanse fabrikant Ford om een auto te maken die de Ferrari kan verslaan in de legendarische race van de 24 uur van Le Mans. De grote... Verder lezen...
De beste Vlaamse series op Netflix - Actueel

De beste Vlaamse series op Netflix

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Sky een internationale remake van Beau Séjour zal maken. En ook Netflix voegt alsmaar meer Vlaamse series toe aan het aanbod.
His Dark Materials één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel

"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo.
Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards - Actueel

Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Zaterdag worden in het Spaanse Sevilla de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film "Le Jeune Ahmed" van Jean-Pierre en Luc Dardenne en vijf Belgische coproducties maken deel uit van de 46 langspeelfilms die naar een nominatie dingen.
Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind - Actueel

Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind

De Amerikaanse acteur Richard Gere (70) en zijn vrouw Alejandra Silva (36) zijn negen maanden na de geboorte van hun zoon alweer in verwachting. Ingewijden zeggen in het Spaanse blad HOLA! dat de publicist en activiste inmiddels drie maanden zwanger is.