Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop - Actueel Cinema

    

"Western Star", Bruce Springsteen's regiedebuut en filmversie van zijn gelijknamig nieuwste album, zal eenmalig in de Belgische biosoop te zien zijn op zondag 17 november 2019. Dat laat Warner Bros. Pictures België weten in een persbericht. 

Bruce Springsteen (70) is dit jaar niet op tour gegaan - voor volgend jaar staat er wel een concerttournee op het programma met de E Street Band met wie Springsteen deze herfst alweer een nieuw album gaat opnemen.

"Western Stars", het 19de studioalbum van de legendarische singer-songwriter, biedt de fans dus de enige kans om 'The Boss' "alle 13 zongs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest".

De concertfilm werd opgenomen onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur in Colts Neck, New Jersey. Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Zimny stond ook al achter de camera voor de documentaire "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town", de Netflix-versie van de Tony Award-winnende "Springsteen on Broadway" en "Bruce Springsteen: Hunter of Invisible Game".

Op "Western Stars" brengt Bruce Springsteen "een eerbetoon aan de filmmuziek en orkestrale pop uit de jaren zeventig". De documentaire behandelt thema's als liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd, typische Springsteen-thema's dus.

De film, de titel is zowel een verwijzing naar westernfilms als de sterren boven Californië, roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen's persoonlijke bespiegelingen het verhaal van "Western Stars". Zowel het album als de film ontvingen lovende recensies. De voorverkoop start vandaag via de reguliere voorverkoopadressen.

De Belgische première van "Western Star" vindt vanavond plaats in de Vooruit te Gent in het kader van Film Fest Gent. "Western Stars" ging in september in wereldpremière op het TIFF, het Internationaal Filmfestival van Toronto. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

De 30 beste Halloween films allertijden - Actueel

De 30 beste Halloween films allertijden

Maar heb je nog geen idee welke film(s) jij en je bubbel zullen kijken op zaterdagavond 31 oktober? Wij maakte een overzicht met de allerbeste Halloween films. Er is voor ieder wat wils. Voor jong en oud! Verder lezen...