Hakbijl uit huiveringwekkende scène van 'The Shining' geveild voor vier keer geschatte waarde - Actueel Cinema

    
Actueel
Hakbijl uit huiveringwekkende scène van 'The Shining' geveild voor vier keer geschatte waarde

Een memorabele scène uit de al even memorabele film van Stanley Kubrick: de hakbijl die door de deur van de hotelbadkamer klieft, waarna Jack Nicholson door de spleet de woorden 'Here's Johnny!' roept. Die iconische scène heeft de waarde van de bijl in kwestie de lucht ingejaagd, want het voorwerp ging deze week onder de hamer voor zo'n 170.000 pond, of 191.000 euro. 

Naar verluidt verkeerde de bijl nog in prima staat toen het dinsdag onder de hamer ging op een speciale veiling voor "entertainment memorabilia" in Londen. De geschatte waarde lag vooraf tussen de 40.000 en 60.000 Britse pond, maar na een biedingsstrijd ging de bijl voor bijna het vierdubbele onder de hamer. Een crewlid van de horrorklassieker 'The Shining' kocht de bijl destijds toen de opnames achter de rug waren op een veiling van de filmrekwisieten, omdat hij een bijl nodig had om thuis hout te hakken. Uiteindelijk werd het gereedschap nooit gebruikt, waardoor hij in uitstekende staat bleef. Hij bevat wel enkele krassen, opgelopen tijdens de ellenlange opnamedagen waarvoor Kubrick bekend was.

Eerder dit jaar raakte bekend dat de release van 'Doctor Sleep', de sequel op 'The Shining', met drie maanden vervroegd werd. De film komt in de Belgische zalen op 30 oktober van dit jaar. Doctor Sleep is ook in boekvorm het vervolg van Stephen King op The Shining, zijn bestseller uit 1977. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Ewan McGregor, die het nu volwassen jongetje uit 'The Shining' speelt, Danny Torrance. Mike Flanagan ('The Haunting of Hill House') zit in de regiestoel. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Speeddate met... Patrice Toye! - Actueel

Speeddate met... Patrice Toye!

Muidhond van Patrice Toye (Rosie, Little Black Spiders) ging op het Filmfest Gent in wereldpremière én opende de officiële competitie. Best een moedige keuze van de programmators, aldus de regisseusse, gezien de gevoelige thematiek die ze erin aan bod laat komen. Daar is ze blij om. Er rust een... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD - Actueel

5 zombieseries voor fans van THE WALKING DEAD

Omdat het tiende seizoen van The Walking Dead net is van start is gegaan en Halloween dichterbij komt, selecteerde Cinenews vijf ZOMBIEseries die zéker en vast de moeite waard zijn.
Amerikaanse acteur Robert Forster overleden - Actueel

Amerikaanse acteur Robert Forster overleden

De Amerikaanse acteur acteur Robert Forster is vrijdag in Los Angeles overleden. Dat bericht de Britse openbare omroep BBC. Forster was vooral bekend van zijn rol in de film "Jackie Brown" van Quentin Tarantino, waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol. De acteur... Verder lezen...
Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air' - Actueel

Will Smith werkt aan spin-off van 'Fresh Prince of Bel-Air'

Acteur Will Smith werkt aan een spin-off van de comedyserie 'The Fresh Prince of Bel-Air', die in de jaren 90 furore maakte. Dat berichten Amerikaanse media. De populaire sitcom deed de ster van Smith rijzen en lanceerde zijn acteercarrière.
Kevin Hart weer aan de slag na crash - Actueel

Kevin Hart weer aan de slag na crash

Kevin Hart is weer aan het werk gegaan. Dat is opvallend, want de Amerikaanse acteur was een maand geleden betrokken bij een horrorcrash.
Speeddate met... Kristof Bilsen! - Actueel

Speeddate met... Kristof Bilsen!

Op 14/10 om 20u kent de integere docufilm Mother van Kristof Bilsen zijn Belgische première op het filmfest Gent in de Vooruit, in aanwezigheid van de regisseur. Internationaal geroemd om zijn vorige docufilm Elephant's Dream - waarvoor hij naar Congo trok -, richt hij zijn camera deze keer op Pomm,... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen - Actueel

'The Walking Dead' krijgt elfde seizoen

De zombieserie 'The Walking Dead' krijgt een elfde seizoen, zo werd vandaag aangekondigd op de première van het tiende seizoen in New York. Het vlaggenschip van de Amerikaanse zender AMC verloor de afgelopen jaren heel wat van zijn pluimen sinds de kijkcijfers vanaf het zevende seizoen begonnen te... Verder lezen...
10 BESTE Netflix Original films  - Actueel

10 BESTE Netflix Original films 

Et voilà, hier zijn wij met een overzicht van de 10 allerbeste Netflix Original films. Gedaan met talloze films checken en niet weten welke de moeite waard zijn. Keep Calm & Watch Netflix!