Nu al plannen voor tv-serie rond Stephen Kings nieuwste boek - Actueel Cinema

    
Actueel
Nu al plannen voor tv-serie rond Stephen Kings nieuwste boek

Op dezelfde dag als de publicatie van het nieuwste Stephen King-boek heeft Spyglass Media Group al aangekondigd dat er plannen zijn om 'The Institute' om te werken tot een tv-serie. Dat meldt het Amerikaanse showbizzmagazine Deadline. 

De legendarische thrillerschrijver bracht gisteren 'The Institute' op de markt. Wanneer King met een nieuw boek op de proppen komt, staan tv- en filmproducers steevast te popelen om de rechten binnen te halen, maar deze keer ging dat wel bijzonder snel. Onmiddellijk op de publicatie van het boek volgde al de mededeling dat er ook een tv-serie in de maak is.

De synopsis van 'The Institute', Kings eerste boek dit jaar, doet lichtjes denken aan een verhaal in de stijl van 'Stranger Things'. "Diep in de bossen van Maine bevindt zich een duistere staatsfaciliteit, waar ontvoerde kinderen uit het hele land worden opgesloten", luidt de samenvatting. "In het instituut worden ze onderworpen aan een serie experimenten en procedures om hun uitzonderlijke gaven - telepathie, telekinese - te combineren." Hoofdpersonage is Luke Ellis, een extreem intelligente jongen van 12 jaar oud die ook in het instituut belandt. "Ik ben er zeker van dat 'The Institute' een groot succes wordt", liet King in een verklaring al weten over zijn samenwerking met Spyglass Media Group.

Intussen werd ook al bekendgemaakt dat er mogelijk nog een derde film komt in de 'IT'-filmfranchise, eveneens een pennenvrucht van de beroemde mystery-auteur. (Belga / Belga)

© Shutterstock

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

Kevin Hart aangeklaagd door vrouw uit seksvideo - Actueel

Kevin Hart aangeklaagd door vrouw uit seksvideo

Kevin Hart (40) heeft een klacht aan zijn been. Een vrouw eist ruim 50 miljoen euro van de komiek, omdat hun seksuele ontmoeting in 2017 opzettelijk zou zijn gefilmd. Dat meldt het online showbizzmagazine TMZ. De beelden werden later ook gebruikt in een afpersingszaak.
Music video van My Family - Actueel

Music video van My Family

Rap-sterren MIGOS, KAROL G, SNOOP DOGG en ROCK MAFIA onthullen de originele hit "My Family" voor de film: THE ADDAMS FAMILY
Jennifer Lawrence stapte stiekem in het huwelijksbootje - Actueel

"Jennifer Lawrence stapte stiekem in het huwelijksbootje"

Een paar weken geleden trouwde Dwayne Johnson al stiekem en nu zou het de beurt zijn aan Jennifer Lawrence. Verschillende Amerikaanse media melden dat de Oscarwinnares afgelopen maandag getrouwd is met haar verloofde, galerijhouder Cooke Maroney.
Het BESTE van Margot ROBBIE - Actueel

Het BESTE van Margot ROBBIE

Kan jij ook maar niet genoeg krijgen van de ijzersterke acteerprestaties van Margot Robbie? Lees dan zeker verder en ontdek onze top 5 met beste Margot Robbie films
Plannen voor 'Game of Thrones'-prequel over de familie Targaryen - Actueel

Plannen voor 'Game of Thrones'-prequel over de familie Targaryen

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO heeft plannen voor een spin-off van de immens populaire fantasy-serie 'Game of Thrones'. Het zou gaan om een prequel op basis van het book 'Fire & Blood', dat zich focust op de geschiedenis van de Targaryen-dynastie, de voorouders van GoT-personage Daenerys. Dat... Verder lezen...
Nu al plannen voor tv-serie rond Stephen Kings nieuwste boek - Actueel

Nu al plannen voor tv-serie rond Stephen Kings nieuwste boek

Op dezelfde dag als de publicatie van het nieuwste Stephen King-boek heeft Spyglass Media Group al aangekondigd dat er plannen zijn om 'The Institute' om te werken tot een tv-serie. Dat meldt het Amerikaanse showbizzmagazine Deadline.