Nieuwe bevraging: meeste fans wél tevreden met einde van 'Game of Thrones' - Actueel Cinema

    
Actueel
Nieuwe bevraging: meeste fans wél tevreden met einde van 'Game of Thrones'

Volgens een nieuwe enquête, uitgevoerd door internationaal marktonderzoeker YouGov, waren de meeste fans wel degelijk tevreden over het fel bekritiseerde achtste seizoen van 'Game of Thrones'. De resultaten van de bevraging staan in schril contrast met de vele negatieve reacties die al maandenlang de publieke opinie lijken te domineren. 

De waanzinnig succesvolle HBO-serie liep dit voorjaar op zijn einde met de uitzending van het achtste en laatste seizoen. De reacties op dat laatste seizoen en de afloop ervan klonken overweldigend negatief. Meer dan een miljoen kijkers tekenden zelfs een petitie die eiste dat het volledige seizoen opnieuw gemaakt zou worden. Een recente bevraging onder kijkers schetst echter een volledig ander beeld.

Volgens enquêteur GouGov is een meerderheid van de GoT-fans zelfs uitgesproken positief over het finale seizoen. Van de 2.475 bevraagde (volwassen) kijkers was 52 procent "tevreden" tot "heel tevreden" met het einde van de serie. "Slechts" 41 procent - minder dan wat de stroom aan misnoegde reacties doet vermoeden - geeft nadrukkelijk aan ontevreden te zijn. David Benioff and DB Weiss, de makers van de serie, gaven zelf al aan dat ze erg verrast waren over het recordaantal Emmy-nominaties dat 'Game of Thrones' met het laatste seizoen wist binnen te halen. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Sicario - Actueel

Vanavond op TV: Sicario

Kijk vanavond, nu zaterdag 4 april, om 23u05 op Q2 naar "Sicario"!
Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19 - Actueel

Een sprankeltje James Bond in tijden van #covid-19

Om jullie niet volledig op jullie honger te laten zitten hebben wij een overzicht gemaakt de James Bond films die je alvast ter voorbereiding op de release van No Time to Die in november kan bekijken. Tijd genoeg daarvoor nu we toch allemaal samen in quarantaine zitten!