10 documentaires over de klimaatopwarming - Actueel Cinema

    
Actueel
10 documentaires over de klimaatopwarming

Tientallen klimaatmarsen vonden dit schooljaar plaats, maar momenteel meten we opnieuw recordtemperaturen in heel Europa…
Bij deze lijstten wij 10 documentaires op die de rampzalige impact van de mens op ons milieu aantonen. De ene focust op alarmeren, de andere wil eerder bijbrengen. En sommige bieden ingenieuze en toegankelijke oplossingen aan voor iedereen.
1. Tomorrow

Tomorrow op 1 omwille van de positieve benadering. De documentaire brengt de meest succesvolle initiatieven over de hele wereld bij elkaar. Heel inspirerend!


2. An Inconvenient Truth + An Inconvenient Sequel: The Time of Action (An Inconvenient Truth + An Inconvenient Sequel: Truth To Power 1 & 2)


Al Gore, voormalig vice-president van de Verenigde Staten, verschijnt in dez twee documentaires. De eerste, alarmerende documentaire, beschrijft de ernstige gevolgen van klimaatverandering en presenteert vele rampscenario's. De volgende, tien jaar later vrijgegeven, is veel optimistischer en biedt ultra-ingenieuze en moderne oplossingen, allemaal economisch haalbaar.


3. Before The Flood


Deze documentaire, gedragen door Leonardo Di Caprio, benadrukt de invloed van onze samenlevingen op het milieu en maakt een alarmerend rapport over het uitsterven van biodiversiteit. Leo geeft het woord aan prominente activisten zoals Barack Obama en paus Franciscus.


4. Chasing Coral


Wist je dat koraalriffen sneller verdwijnen dan het Amazonewoud? Het bewijs in beelden...

5. On a 20 ans pour changer le monde


Een veelzeggende titel! Deze documentaire toont een kleine groep van die-hard groene en biologische boeren die vechten voor een nieuw model, deugdzaam voor mens en aarde.


6. Home


(Reeds) uitgebracht in 2009. De luchtfoto’s tonen de door de mens veroorzaakte milieurampen. De docu eindigt echter wel met meer positieve opmerkingen en interessante tracks.


7. Terra


Door dezelfde regisseur van Home, onderzoekt Terra onze relaties met levende soorten op de planeet en benadrukt onze menselijkheid en bewustzijn.


8. Cowpiracy
Is industriële landbouw de hoofdoorzaak van het broeikaseffect? De directie van Cowspiracy is hiervan overtuigd.

9. Chasing Ice


In deze documentaire toont fotograaf James Balog, duidelijke, verontrustende beelden nadat een National Geographic-commissie hem vroeg om het indrukwekkende smelten van gletsjers te illustreren.


10. The 11th Hour


Een boeiende toelichting van ongeveer vijftig wetenschappers, experts en politici over de milieutoestand en de klimaatkwesties van vandaag en morgen.

 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.
'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed! - Actueel

'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed!

The Academy nomineerde dit jaar geen enkele vrouw voor de Oscar voor Beste Regisseur. En dat is eerder de regel dan de uitzondering: in 92 jaar tijd werden slechts vijf vrouwen genomineerd in deze categorie. Op 8 maart staat Leuven in het teken van internationale vrouwendag. Met curator Cecilia... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden - Actueel

Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden

De vroegere Britse acteur Raphael Coleman is op 25-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Britse kwaliteitskrant The Independent vandaag op gezag van een tweet van zijn moeder gemeld. Hij raakte vooral bekend door de film 'Nanny McPhee'.
Parasite terug in alle zalen - Actueel

Parasite terug in alle zalen

4 Oscars voor Parasite en brengt naar aanleiding van dit fantastische nieuws de film opnieuw uit in alle zalen.