Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie - Actueel Cinema

   - 

Tsjernobyl, sinds de kernramp in 1986 verworden tot een spookstad, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Sinds het debuut van de HBO-miniserie 'Chernobyl' begin mei is het toerisme naar de voormalige nucleaire site in Oekraïne met 40 procent gestegen, zo melden lokale reisorganisatoren aan Reuters. 

Slechts vijf afleveringen telt de minireeks 'Chernobyl', en die maakten bepaald indruk. Op de online filmdatabase IMDb, waar gebruikers en filmpers quoteringen kunnen geven, is de reeks na 140,000 publieksstemmen zelfs de serie met de hoogste score ooit, voor de gelauwerde AMC-dramaserie 'Breaking Bad', de BBC-natuurreeks 'Planet Earth II' en de ook al veelbekroonde HBO-reeks 'Band of Brothers'. SoloEast, een reisorganisatie die tours aanbiedt in spookstad Tsjernobyl, telde vorige maand al 30 procent meer toeristen op zijn excursies.

De miniserie kende afgelopen maandag zijn ontknoping, en dat heeft SoloEast geweten: CEO Sergiy Ivanchuk maakt voor de maanden juni, juli en augustus gewag van een stijging van het aantal boekingen met maar liefst 40 procent. Een andere aanbieder, Chernobyl Tour, ziet een gelijkaardige tendens: CEO Yaroslav Yemelianenko spreekt van 30 tot 40 procent meer bezoekers sinds de HBO-show op de buis verscheen. Intussen is Rusland niet opgezet met de hype rond de miniserie. The Moscow Times bericht dat het Kremlin furieus is omdat het verhaal van Tsjernobyl door Amerikaanse media verteld wordt en niet door Russische.

Hoewel 'Chernobyl' ook in Rusland een succes is, trachten Russische media de populariteit in te tomen door de show af te doen als "karikaturaal" en "onwaar". De Russische zender NTV antwoordde zelfs met een eigen, patriottische 'Chernobyl'-serie, die steunt op de theorie dat Amerikaanse CIA-spionnen sabotage-acties hebben gepleegd in Tsjernobyl. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

Chernobyl - Drama
1

Chernobyl

Drama | 1 seizoen(en)  | 26 aflevering(en)
2019
Regie: Craig MazinMet: Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson,...Op 26 april 1986 onstaat in de kerncentrale van Tsjernobyl in de Oekraïne, de Sovjet-Unie, een enorme explosie die radioactief materiaal vrijlaat in Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne en tot in Scandinavië en West-Europa.

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: