Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie - Actueel Cinema

    
Actueel
Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie

Tsjernobyl, sinds de kernramp in 1986 verworden tot een spookstad, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Sinds het debuut van de HBO-miniserie 'Chernobyl' begin mei is het toerisme naar de voormalige nucleaire site in Oekraïne met 40 procent gestegen, zo melden lokale reisorganisatoren aan Reuters. 

Slechts vijf afleveringen telt de minireeks 'Chernobyl', en die maakten bepaald indruk. Op de online filmdatabase IMDb, waar gebruikers en filmpers quoteringen kunnen geven, is de reeks na 140,000 publieksstemmen zelfs de serie met de hoogste score ooit, voor de gelauwerde AMC-dramaserie 'Breaking Bad', de BBC-natuurreeks 'Planet Earth II' en de ook al veelbekroonde HBO-reeks 'Band of Brothers'. SoloEast, een reisorganisatie die tours aanbiedt in spookstad Tsjernobyl, telde vorige maand al 30 procent meer toeristen op zijn excursies.

De miniserie kende afgelopen maandag zijn ontknoping, en dat heeft SoloEast geweten: CEO Sergiy Ivanchuk maakt voor de maanden juni, juli en augustus gewag van een stijging van het aantal boekingen met maar liefst 40 procent. Een andere aanbieder, Chernobyl Tour, ziet een gelijkaardige tendens: CEO Yaroslav Yemelianenko spreekt van 30 tot 40 procent meer bezoekers sinds de HBO-show op de buis verscheen. Intussen is Rusland niet opgezet met de hype rond de miniserie. The Moscow Times bericht dat het Kremlin furieus is omdat het verhaal van Tsjernobyl door Amerikaanse media verteld wordt en niet door Russische.

Hoewel 'Chernobyl' ook in Rusland een succes is, trachten Russische media de populariteit in te tomen door de show af te doen als "karikaturaal" en "onwaar". De Russische zender NTV antwoordde zelfs met een eigen, patriottische 'Chernobyl'-serie, die steunt op de theorie dat Amerikaanse CIA-spionnen sabotage-acties hebben gepleegd in Tsjernobyl. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel - Actueel

Makers van 'The Simpsons' halen Donald Trump door de mangel

De makers van 'The Simpsons' hebben opnieuw stevig de draak gestoken met de Amerikaanse president Donald Trump. In een parodie op 'West Wing Story' worden de vier Congresleden die volgens hem "terug naar hun land moeten" opgevoerd. Het filmpje werd op YouTube geplaatst.
Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader - Actueel

Quentin Tarantino (56) wordt voor het eerst vader

De Amerikaanse sterregisseur Quentin Tarantino heeft bekendgemaakt dat hij met zijn vrouw Daniela Pick (35) een kind verwacht. Het is voor het 56-jarige filmicoon de eerste keer dat hij vader wordt. Dat meldt People Magazine.
Dwayne The Rock Johnson is best betaalde acteur - Actueel

Dwayne "The Rock" Johnson is best betaalde acteur

Hollywoodster Dwayne "The Rock" Johnson is momenteel de best betaalde acteur wereldwijd, volgens een rangschikking van het Amerikaanse weekblad Forbes. De 47-jarige acteur heeft de voorbije twaalf maanden 89,4 miljoen dollar op zijn rekening zien verschijnen.
Speeddate met... Tim Mielants! - Actueel

Speeddate met... Tim Mielants!

Vanaf 28 augustus loopt 'De Patrick', de prachtige debuutfilm van Tim Mielants, bij ons in de zalen. Daarin schittert onder meer Kevin Janssens, die voor deze rol maar liefst 17 kilo bijkwam. Hoewel haast onherkenbaar, belichaamt hij de Patrick als geen ander.    Verder lezen op Cinevox
Nederland krijgt Disney+ - Actueel

Nederland krijgt Disney+

De videostreamingdienst Disney+ wordt op 12 november gelanceerd in de VS, Canada én Nederland. Dat kondigde de Amerikaanse entertainmentreus aan. Een week later zijn Australië en Nieuw-Zeeland aan de beurt.
Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO - Actueel

Het BESTE van Leonardo DI CAPRIO

Ter gelegenheid van Leonardos glansrol als Rick Dalton in Once Upon a Time... In Hollywood lijstten wij nog 6 films op waar je deze meesteracteur in volle glorie aan het werk ziet.
Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag - Actueel

Heather Locklear veroordeeld wegens wangedrag

Actrice Heather Locklear, bekend van de populaire jaren 90-soap 'Melrose Place', is door een Amerikaanse rechter veroordeeld wegens wangedrag. De 57-jarige vrouw viel onder meer een ambulancier en een politieagent aan. De rechter heeft haar een voorwaardelijke celstraf gegeven, meldt CNN.
Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons' - Actueel

Oscarwinnares Olivia Colman krijg gastrolletje in 'The Simpsons'

De Britse actrice Olivia Colman zal te horen zijn in het volgende seizoen van de iconische animatiereeks 'The Simpsons'. Ze gaat de stem inspreken vaan een "femme fatale" die "Homer probeert te verleiden", zo schrijft het Britse entertainmentmagazine NME op aanhalen van producer James L. Brooks.