Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie - Actueel Cinema

    
Actueel
Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie

Tsjernobyl, sinds de kernramp in 1986 verworden tot een spookstad, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Sinds het debuut van de HBO-miniserie 'Chernobyl' begin mei is het toerisme naar de voormalige nucleaire site in Oekraïne met 40 procent gestegen, zo melden lokale reisorganisatoren aan Reuters. 

Slechts vijf afleveringen telt de minireeks 'Chernobyl', en die maakten bepaald indruk. Op de online filmdatabase IMDb, waar gebruikers en filmpers quoteringen kunnen geven, is de reeks na 140,000 publieksstemmen zelfs de serie met de hoogste score ooit, voor de gelauwerde AMC-dramaserie 'Breaking Bad', de BBC-natuurreeks 'Planet Earth II' en de ook al veelbekroonde HBO-reeks 'Band of Brothers'. SoloEast, een reisorganisatie die tours aanbiedt in spookstad Tsjernobyl, telde vorige maand al 30 procent meer toeristen op zijn excursies.

De miniserie kende afgelopen maandag zijn ontknoping, en dat heeft SoloEast geweten: CEO Sergiy Ivanchuk maakt voor de maanden juni, juli en augustus gewag van een stijging van het aantal boekingen met maar liefst 40 procent. Een andere aanbieder, Chernobyl Tour, ziet een gelijkaardige tendens: CEO Yaroslav Yemelianenko spreekt van 30 tot 40 procent meer bezoekers sinds de HBO-show op de buis verscheen. Intussen is Rusland niet opgezet met de hype rond de miniserie. The Moscow Times bericht dat het Kremlin furieus is omdat het verhaal van Tsjernobyl door Amerikaanse media verteld wordt en niet door Russische.

Hoewel 'Chernobyl' ook in Rusland een succes is, trachten Russische media de populariteit in te tomen door de show af te doen als "karikaturaal" en "onwaar". De Russische zender NTV antwoordde zelfs met een eigen, patriottische 'Chernobyl'-serie, die steunt op de theorie dat Amerikaanse CIA-spionnen sabotage-acties hebben gepleegd in Tsjernobyl. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: The DUFF - Actueel

Vanavond op TV: The DUFF

Kijk vanavond, nu woensdag 3 juni, om 20u35 op VITAYA naar "The DUFF"!
Vanavond op TV: Darkest Hour - Actueel

Vanavond op TV: Darkest Hour

Kijk vanavond, nu dinsdag 2 juni, om 20u40 op CAZ naar "Darkest Hour"!
Vanavond op TV: Perfect High - Actueel

Vanavond op TV: Perfect High

Kijk vanavond, nu maandag 1 juni, om 20u35 op VIJF naar "Perfect High"!
Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!