Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie - Actueel Cinema

    
Actueel
Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie

Tsjernobyl, sinds de kernramp in 1986 verworden tot een spookstad, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Sinds het debuut van de HBO-miniserie 'Chernobyl' begin mei is het toerisme naar de voormalige nucleaire site in Oekraïne met 40 procent gestegen, zo melden lokale reisorganisatoren aan Reuters. 

Slechts vijf afleveringen telt de minireeks 'Chernobyl', en die maakten bepaald indruk. Op de online filmdatabase IMDb, waar gebruikers en filmpers quoteringen kunnen geven, is de reeks na 140,000 publieksstemmen zelfs de serie met de hoogste score ooit, voor de gelauwerde AMC-dramaserie 'Breaking Bad', de BBC-natuurreeks 'Planet Earth II' en de ook al veelbekroonde HBO-reeks 'Band of Brothers'. SoloEast, een reisorganisatie die tours aanbiedt in spookstad Tsjernobyl, telde vorige maand al 30 procent meer toeristen op zijn excursies.

De miniserie kende afgelopen maandag zijn ontknoping, en dat heeft SoloEast geweten: CEO Sergiy Ivanchuk maakt voor de maanden juni, juli en augustus gewag van een stijging van het aantal boekingen met maar liefst 40 procent. Een andere aanbieder, Chernobyl Tour, ziet een gelijkaardige tendens: CEO Yaroslav Yemelianenko spreekt van 30 tot 40 procent meer bezoekers sinds de HBO-show op de buis verscheen. Intussen is Rusland niet opgezet met de hype rond de miniserie. The Moscow Times bericht dat het Kremlin furieus is omdat het verhaal van Tsjernobyl door Amerikaanse media verteld wordt en niet door Russische.

Hoewel 'Chernobyl' ook in Rusland een succes is, trachten Russische media de populariteit in te tomen door de show af te doen als "karikaturaal" en "onwaar". De Russische zender NTV antwoordde zelfs met een eigen, patriottische 'Chernobyl'-serie, die steunt op de theorie dat Amerikaanse CIA-spionnen sabotage-acties hebben gepleegd in Tsjernobyl. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft - Actueel

Jennifer Lawrence niet nerveus voor bruiloft

Jennifer Lawrence heeft totaal geen last van zenuwen tijdens het plannen van haar bruiloft. "Ik ben ook veel te lui om neurotisch te zijn", zegt de actrice, die sinds februari verloofd is met Cooke Maroney, in de podcast Naked with Catt Sadler.
Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award - Actueel

Dwayne 'The Rock' Johson krijgt MTV Generation Award

Dwayne 'The Rock' Johnson zal tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards op 17 juni de MTV Generation Award in ontvangst mogen nemen. Dat maakte MTV zelf bekend.
Professor moet opstappen na Netflix-serie When They See Us - Actueel

Professor moet opstappen na Netflix-serie "When They See Us"

Elizabeth Lederer, de voormalige officier van justitie in de beroemde zaak rond de zogenoemde Central Park Five, heeft haar ontslag ingediend als professor aan de prestigieuze Columbia Law School nadat een grote groep zwarte studenten haar ontslag hadden geëist.
'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester - Actueel

'Friends' themacafé opent de deuren in Manchester

De fans van de razend populaire sitcom 'Friends' kunnen hun hart ophalen in Manchester. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de serie pakt de lokale Primark namelijk uit met een replica van de Central Perk coffee shop.
Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken - Actueel

Bryan Singer betaalt 150.000 dollar om in misbruikzaak te schikken

De Amerikaanse filmregisseur Bryan Singer heeft een schikking getroffen in de zaak rond Cesar Sanchez-Guzman, die Singer beschuldigt van seksueel misbruik. De schikking houdt in dat Singer 150.000 dollar (ruim 132.000 euro) moet betalen, schrijft Los Angeles Times.
Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man - Actueel

Gwyneth Paltrow woont niet samen met haar man

Gwyneth Paltrow (46) is vorig jaar getrouwd met Brad Falchuk (48), maar ze hebben ervoor gekozen om niet in hetzelfde huis te wonen. Toch benadrukt de actrice dat ze "het ideale huwelijk" hebben. Paltrow deed die opvallende onthulling tijdens een bijzonder openhartig gesprek over haar huwelijk in... Verder lezen...