Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie - Actueel Cinema

    
Actueel
Toerisme naar Tsjernobyl explodeert na succes miniserie

Tsjernobyl, sinds de kernramp in 1986 verworden tot een spookstad, spreekt meer dan ooit tot de verbeelding. Sinds het debuut van de HBO-miniserie 'Chernobyl' begin mei is het toerisme naar de voormalige nucleaire site in Oekraïne met 40 procent gestegen, zo melden lokale reisorganisatoren aan Reuters. 

Slechts vijf afleveringen telt de minireeks 'Chernobyl', en die maakten bepaald indruk. Op de online filmdatabase IMDb, waar gebruikers en filmpers quoteringen kunnen geven, is de reeks na 140,000 publieksstemmen zelfs de serie met de hoogste score ooit, voor de gelauwerde AMC-dramaserie 'Breaking Bad', de BBC-natuurreeks 'Planet Earth II' en de ook al veelbekroonde HBO-reeks 'Band of Brothers'. SoloEast, een reisorganisatie die tours aanbiedt in spookstad Tsjernobyl, telde vorige maand al 30 procent meer toeristen op zijn excursies.

De miniserie kende afgelopen maandag zijn ontknoping, en dat heeft SoloEast geweten: CEO Sergiy Ivanchuk maakt voor de maanden juni, juli en augustus gewag van een stijging van het aantal boekingen met maar liefst 40 procent. Een andere aanbieder, Chernobyl Tour, ziet een gelijkaardige tendens: CEO Yaroslav Yemelianenko spreekt van 30 tot 40 procent meer bezoekers sinds de HBO-show op de buis verscheen. Intussen is Rusland niet opgezet met de hype rond de miniserie. The Moscow Times bericht dat het Kremlin furieus is omdat het verhaal van Tsjernobyl door Amerikaanse media verteld wordt en niet door Russische.

Hoewel 'Chernobyl' ook in Rusland een succes is, trachten Russische media de populariteit in te tomen door de show af te doen als "karikaturaal" en "onwaar". De Russische zender NTV antwoordde zelfs met een eigen, patriottische 'Chernobyl'-serie, die steunt op de theorie dat Amerikaanse CIA-spionnen sabotage-acties hebben gepleegd in Tsjernobyl. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van Riverdale - Actueel

Luke Perry krijgt eerbetoon in vierde seizoen van "Riverdale"

De in maart overleden Amerikaanse acteur Luke Perry krijgt binnenkort een passend eerbetoon in het vierde seizoen van "Riverdale". Dat heeft de maker van de serie, Roberto Aguirre-Sarcasa, laten weten op Twitter.
Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic - Actueel

Sophie Turner wil dolgraag Boy George spelen in biopic

De aankomende biopic over Boy George, leadzanger van popband Culture Club, heeft zijn hoofdrolspeelster gevonden - althans , als het aan Sophie Turner ligt. De "Game Of Thrones"-actrice staat naar eigen zeggen te springen voor de rol nadat Boy George haar had genoemd als mogelijke kandidaat
Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum - Actueel

Kit Harington opnieuw thuis na verblijf in afkickcentrum

De Britse "Game of Thrones"-acteur Kit Harington heeft de afkickkliniek waar hij een tijdje verbleef weer verlaten. Harington werd afgelopen week gezien in zijn thuisstad Londen, schrijft E! News, dat ook een foto van de acteur plaatste.
Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren - Actueel

Jean-Claude Van Damme laat zich door het publiek regisseren

Jean-Claude Van Damme maakt zijn comeback op het Belgische scherm. Ditmaal niet in een film of televisiereeks, maar in een reclamespot voor telecombedrijf Orange. Hoe het clipje er zal uitzien, wordt bepaald door het publiek.