Seriemoordenaar niet opgezet met acteur die hem vertolkt in BBC-serie - Actueel Cinema

    
Actueel
Seriemoordenaar niet opgezet met acteur die hem vertolkt in BBC-serie

De Britse seriemoordenaar Stephen Port is niet blij met de manier waarop hij vertolkt zal worden in een nieuwe tv-serie over zijn misdaden. De 44-jarige Port vermoordde vier mannen waarmee hij afsprak via de datingapp Grindr. 

De serie 'The Barking Murders' zal het verhaal vertellen van de seriemoordenaar Stephen Port en het politieonderzoek. De veertiger bracht vier mannen om het leven, telkens jonge twintigers die hij ontmoette via de datingapp Grindr. Hij sprak met ze af in zijn appartement in Oost-Londen, drogeerde en verkrachtte hen alvorens hij ze koelbloedig afmaakte.

Port kreeg levenslang voor zijn daden, maar vanuit de gevangenis laat hij nu weer van zich horen. Tegen zijn familie vertelde de Brit dat hij vindt dat acteur Stephen Merchant, niet genoeg op hem lijkt om hem te kunnen vertolken in de aankomende BBC-miniserie. "Stephen vindt dat de tv-show hem zwart maakt en dat Merchant niet eens op hem lijkt", laat zijn zus Sharon na een bajesbezoek weten aan The Sun. Ze is nog altijd overtuigd van zijn onschuld. "Hoe kunnen ze nu de waarheid weten als ze er niet eens bij waren. Het gaan allemaal leugens zijn", ging ze nog verder over de driedelige reeks. "Ze gaan mijn broer afschilderen als kwaadaardig, maar dat is hij niet." Sharon vreest ook dat haar broer in de gevangenis geviseerd zal worden door de andere gedetineerden. "Hij maakt zich zorgen over aanvallen. Er zullen zeker mensen zijn die naar de televisieserie zullen kijken en het zullen geloven. Hijzelf zal er waarschijnlijk enkel naar kijken om ermee te lachen, want het is hilarisch hoe hij afgebeeld wordt." (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Perfect High - Actueel

Vanavond op TV: Perfect High

Kijk vanavond, nu maandag 1 juni, om 20u35 op VIJF naar "Perfect High"!
Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!