Seriemoordenaar niet opgezet met acteur die hem vertolkt in BBC-serie - Actueel Cinema

    
Actueel
Seriemoordenaar niet opgezet met acteur die hem vertolkt in BBC-serie

De Britse seriemoordenaar Stephen Port is niet blij met de manier waarop hij vertolkt zal worden in een nieuwe tv-serie over zijn misdaden. De 44-jarige Port vermoordde vier mannen waarmee hij afsprak via de datingapp Grindr. 

De serie 'The Barking Murders' zal het verhaal vertellen van de seriemoordenaar Stephen Port en het politieonderzoek. De veertiger bracht vier mannen om het leven, telkens jonge twintigers die hij ontmoette via de datingapp Grindr. Hij sprak met ze af in zijn appartement in Oost-Londen, drogeerde en verkrachtte hen alvorens hij ze koelbloedig afmaakte.

Port kreeg levenslang voor zijn daden, maar vanuit de gevangenis laat hij nu weer van zich horen. Tegen zijn familie vertelde de Brit dat hij vindt dat acteur Stephen Merchant, niet genoeg op hem lijkt om hem te kunnen vertolken in de aankomende BBC-miniserie. "Stephen vindt dat de tv-show hem zwart maakt en dat Merchant niet eens op hem lijkt", laat zijn zus Sharon na een bajesbezoek weten aan The Sun. Ze is nog altijd overtuigd van zijn onschuld. "Hoe kunnen ze nu de waarheid weten als ze er niet eens bij waren. Het gaan allemaal leugens zijn", ging ze nog verder over de driedelige reeks. "Ze gaan mijn broer afschilderen als kwaadaardig, maar dat is hij niet." Sharon vreest ook dat haar broer in de gevangenis geviseerd zal worden door de andere gedetineerden. "Hij maakt zich zorgen over aanvallen. Er zullen zeker mensen zijn die naar de televisieserie zullen kijken en het zullen geloven. Hijzelf zal er waarschijnlijk enkel naar kijken om ermee te lachen, want het is hilarisch hoe hij afgebeeld wordt." (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

5 films over autoracen - Actueel

5 films over autoracen

Deze week verschijnt het langverwachte "Le Mans 66" in de Belgische cinemazalen. Matt Damon speelt legende Carroll Shelby die wordt ingeschakeld door de Amerikaanse fabrikant Ford om een auto te maken die de Ferrari kan verslaan in de legendarische race van de 24 uur van Le Mans. De grote... Verder lezen...
De beste Vlaamse series op Netflix - Actueel

De beste Vlaamse series op Netflix

Eerder deze maand werd aangekondigd dat Sky een internationale remake van Beau Séjour zal maken. En ook Netflix voegt alsmaar meer Vlaamse series toe aan het aanbod.
His Dark Materials één van de duurste Britse reeksen ooit - Actueel

"His Dark Materials" één van de duurste Britse reeksen ooit

Voor wie na het afscheid van "Game of Thrones" wanhopig op zoek is naar een nieuwe, groots opgezette fantasyreeks met een rist bovennatuurlijke wezens en een vleugje magie, kan "His Dark Materials" misschien redding brengen. Zo schrijft Humo.
Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards - Actueel

Dardenne-broers hopen op nominatie voor European Film Awards

Zaterdag worden in het Spaanse Sevilla de nominaties bekendgemaakt voor de European Film Awards (EFA). De Belgische film "Le Jeune Ahmed" van Jean-Pierre en Luc Dardenne en vijf Belgische coproducties maken deel uit van de 46 langspeelfilms die naar een nominatie dingen.
Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind - Actueel

Richard Gere en Alejandra Silva verwachten samen tweede kind

De Amerikaanse acteur Richard Gere (70) en zijn vrouw Alejandra Silva (36) zijn negen maanden na de geboorte van hun zoon alweer in verwachting. Ingewijden zeggen in het Spaanse blad HOLA! dat de publicist en activiste inmiddels drie maanden zwanger is.