Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones': "Verkrachting is geen manier om een personage sterker te maken" - Actueel Cinema

    
Actueel
Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones':

Jessica Chastain spuwde haar gal op Twitter na de jongste aflevering van 'Game Of Thrones', afgelopen zondag. Ze verwees naar een scène waarin Sansa Stark (gespeeld door Sophie Turner) in een gesprek met The Hound vertelt hoe de seksuele en fysieke mishandeling gepleegd door Ramsay Bolton haar sterker hebben gemaakt. "Een vrouw hoeft niet in de slachtofferrol geduwd te worden om een vlinder te worden. Het #kleinvogeltje was altijd al een feniks", zo refereerde Chastain aan de nieuwe 'X-Men'-film ('Dark Phoenix'), waarin zowel Turner als Chastain hun opwachting maken. 

"Haar kracht is haar eigen verdienste. Enkel en alleen die van haar", zo klonk het nog. De actrice illustreerde haar tweet met een gif van Turner die vol trots op de IJzeren Troon zit te blinken. De bewuste scène slaat op een cruciaal moment in het tweede seizoen, toen The Hound Sansa trachtte te evacueren uit King's Landing. Ze weigerde om de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken te verlaten. In de aflevering van afgelopen zondag zei The Hound dat als 'klein vogeltje' - zoals hij Sansa noemt - met hem was meegegaan, ze niet ten prooi zou zijn gevallen aan het misbruik en de manipulatie van Ramsay Bolton. "Zonder Littlefinger en Ramsay en al de rest was ik heel mijn leven een klein vogeltje gebleven", repliceerde Sansa.

De tweet van Chastain werd opgepikt door andere media en al snel zwol de kritiek op de aflevering aan. Kijkers traden de actrice massaal bij op sociale media en uitten hun ongenoegen over de woorden van Sansa. (Belga / Belga)

© BAKOUNINE / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot - Actueel

Wereldberoemde actrice Natalie Portman in Antwerpen gespot

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is dit weekend in ons land gesignaleerd. De 37-jarige Oscarwinnares woonde in Antwerpen de première bij van 'Bach studies' van Ballet Vlaanderen, waarvan haar man Benjamin Millepied choreograaf is.
Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film - Actueel

Tarantino vraagt om niets te verklappen van zijn nieuwe film

De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino heeft een open brief geschreven aan al wie zijn film 'Once upon a time... in Hollywood' gaat bekijken. De film is gisteren in de competitie van het filmfestival van Cannes uitgebracht. De regisseur vraagt in zijn brief om niets over de inhoud van de prent... Verder lezen...
Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje - Actueel

Scarlett Johansson stapt derde keer in huwelijksbootje

Filmster Scarlett Johansson (34) en haar vriend, de komiek, acteur en schrijver Colin Jost (36) zijn officieel een stel. Ze hebben zich verloofd, zo heeft hun woordvoerder gisteren (plaatselijke tijd) bevestigd aan het Amerikaanse showbizzblad 'Entertainment Weekly'.
Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika - Actueel

Arnold Schwarzenegger incasseert rake trap in Zuid-Afrika

Weinigen zouden het durven, maar in Zuid-Afrika heeft een jongeman Arnold Schwarzenegger een trap gegeven in de rug. De jongen werd meteen overmeesterd en de Oostenrijkse acteur liet weten dat hij geen ernstige kwetsuren heeft opgelopen.
Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro.
George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen - Actueel

George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen

Na zijn slechte ervaring als Batman in "Batman & Robin" uit 1997 had George Clooney maar één advies voor zijn collega Ben Affleck: "Neem de rol van Batman niet aan". Dit kon Affleck echter niet weerhouden om te schitteren in "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Dat vertelde Clooney in een podcast... Verder lezen...