Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones': "Verkrachting is geen manier om een personage sterker te maken" - Actueel Cinema

    
Actueel
Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones':

Jessica Chastain spuwde haar gal op Twitter na de jongste aflevering van 'Game Of Thrones', afgelopen zondag. Ze verwees naar een scène waarin Sansa Stark (gespeeld door Sophie Turner) in een gesprek met The Hound vertelt hoe de seksuele en fysieke mishandeling gepleegd door Ramsay Bolton haar sterker hebben gemaakt. "Een vrouw hoeft niet in de slachtofferrol geduwd te worden om een vlinder te worden. Het #kleinvogeltje was altijd al een feniks", zo refereerde Chastain aan de nieuwe 'X-Men'-film ('Dark Phoenix'), waarin zowel Turner als Chastain hun opwachting maken. 

"Haar kracht is haar eigen verdienste. Enkel en alleen die van haar", zo klonk het nog. De actrice illustreerde haar tweet met een gif van Turner die vol trots op de IJzeren Troon zit te blinken. De bewuste scène slaat op een cruciaal moment in het tweede seizoen, toen The Hound Sansa trachtte te evacueren uit King's Landing. Ze weigerde om de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken te verlaten. In de aflevering van afgelopen zondag zei The Hound dat als 'klein vogeltje' - zoals hij Sansa noemt - met hem was meegegaan, ze niet ten prooi zou zijn gevallen aan het misbruik en de manipulatie van Ramsay Bolton. "Zonder Littlefinger en Ramsay en al de rest was ik heel mijn leven een klein vogeltje gebleven", repliceerde Sansa.

De tweet van Chastain werd opgepikt door andere media en al snel zwol de kritiek op de aflevering aan. Kijkers traden de actrice massaal bij op sociale media en uitten hun ongenoegen over de woorden van Sansa. (Belga / Belga)

© BAKOUNINE / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Actrice Sarah Hyland (Modern Family) verloofd - Actueel

Actrice Sarah Hyland ("Modern Family") verloofd

Sarah Hyland, de actrice die u moet kennen van onder meer "Modern Family", zal in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Wells Adams. Hyland maakte het nieuws bekend door op Instagram een fotoreportage te plaatsen van het aanzoek van de realityster.
Gossip Girl krijgt spin-off - Actueel

"Gossip Girl" krijgt spin-off

De populaire serie "Gossip Girl" krijgt een 2.0-versie. Op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van Warner, zal volgend jaar een spin-off van de serie te zien zijn, zo schrijven Amerikaanse vakbladen.
Friends meubelcollectie binnenkort te koop - Actueel

Friends" meubelcollectie binnenkort te koop

De razendpopulaire sitcom "Friends" blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Amerikaanse meubelketen Pottery Barn brengt namelijk een meubelcollectie op de markt, met enkele iconische stukken uit de serie.
Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel

Hugh Grant ijvert voor einde sociale media

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety.
Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why - Actueel

Netflix schrapt omstreden scène uit "13 Reasons Why"

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks "13 Reasons Why" beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.