Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones': "Verkrachting is geen manier om een personage sterker te maken" - Actueel Cinema

   - 

Jessica Chastain spuwde haar gal op Twitter na de jongste aflevering van 'Game Of Thrones', afgelopen zondag. Ze verwees naar een scène waarin Sansa Stark (gespeeld door Sophie Turner) in een gesprek met The Hound vertelt hoe de seksuele en fysieke mishandeling gepleegd door Ramsay Bolton haar sterker hebben gemaakt. "Een vrouw hoeft niet in de slachtofferrol geduwd te worden om een vlinder te worden. Het #kleinvogeltje was altijd al een feniks", zo refereerde Chastain aan de nieuwe 'X-Men'-film ('Dark Phoenix'), waarin zowel Turner als Chastain hun opwachting maken. 

"Haar kracht is haar eigen verdienste. Enkel en alleen die van haar", zo klonk het nog. De actrice illustreerde haar tweet met een gif van Turner die vol trots op de IJzeren Troon zit te blinken. De bewuste scène slaat op een cruciaal moment in het tweede seizoen, toen The Hound Sansa trachtte te evacueren uit King's Landing. Ze weigerde om de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken te verlaten. In de aflevering van afgelopen zondag zei The Hound dat als 'klein vogeltje' - zoals hij Sansa noemt - met hem was meegegaan, ze niet ten prooi zou zijn gevallen aan het misbruik en de manipulatie van Ramsay Bolton. "Zonder Littlefinger en Ramsay en al de rest was ik heel mijn leven een klein vogeltje gebleven", repliceerde Sansa.

De tweet van Chastain werd opgepikt door andere media en al snel zwol de kritiek op de aflevering aan. Kijkers traden de actrice massaal bij op sociale media en uitten hun ongenoegen over de woorden van Sansa. (Belga / Belga)

© BAKOUNINE / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: