Actrice Jessica Chastain niet opgezet met 'Game Of Thrones': "Verkrachting is geen manier om een personage sterker te maken" - Actueel Cinema

    

Jessica Chastain spuwde haar gal op Twitter na de jongste aflevering van 'Game Of Thrones', afgelopen zondag. Ze verwees naar een scène waarin Sansa Stark (gespeeld door Sophie Turner) in een gesprek met The Hound vertelt hoe de seksuele en fysieke mishandeling gepleegd door Ramsay Bolton haar sterker hebben gemaakt. "Een vrouw hoeft niet in de slachtofferrol geduwd te worden om een vlinder te worden. Het #kleinvogeltje was altijd al een feniks", zo refereerde Chastain aan de nieuwe 'X-Men'-film ('Dark Phoenix'), waarin zowel Turner als Chastain hun opwachting maken. 

"Haar kracht is haar eigen verdienste. Enkel en alleen die van haar", zo klonk het nog. De actrice illustreerde haar tweet met een gif van Turner die vol trots op de IJzeren Troon zit te blinken. De bewuste scène slaat op een cruciaal moment in het tweede seizoen, toen The Hound Sansa trachtte te evacueren uit King's Landing. Ze weigerde om de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken te verlaten. In de aflevering van afgelopen zondag zei The Hound dat als 'klein vogeltje' - zoals hij Sansa noemt - met hem was meegegaan, ze niet ten prooi zou zijn gevallen aan het misbruik en de manipulatie van Ramsay Bolton. "Zonder Littlefinger en Ramsay en al de rest was ik heel mijn leven een klein vogeltje gebleven", repliceerde Sansa.

De tweet van Chastain werd opgepikt door andere media en al snel zwol de kritiek op de aflevering aan. Kijkers traden de actrice massaal bij op sociale media en uitten hun ongenoegen over de woorden van Sansa. (Belga / Belga)

© BAKOUNINE / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Vanavond op TV: Heat - Actueel

Vanavond op TV: Heat

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u45 op VIER naar "Heat"!
Vanavond op TV: World War Z - Actueel

Vanavond op TV: World War Z

Kijk vanavond, nu zondag 31 mei, om 20u35 op VTM naar "World War Z"!
Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein - Actueel

Nieuwe klachten tegen producent Harvey Weinstein

In een nieuwe rechtszaak tegen voormalig filmmagnaat Harvey Weinstein beschuldigen vier vrouwen hem van aanranding en verkrachting. Een van hen was destijds minderjarig.
Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden - Actueel

Fassbinder-actrice Irm Hermann overleden

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar manager donderdag bevestigd.
Vanavond op TV: Allied - Actueel

Vanavond op TV: Allied

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 22u30 op VTM naar "Allied"!
Vanavond op TV: Troy - Actueel

Vanavond op TV: Troy

Kijk vanavond, nu vrijdag 29 mei, om 20u35 op VIER naar "Troy"!
5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan - Actueel

5 series voor de fans van Tom Clancy's Jack Ryan

Ben jij ook zo'n grote fan van Tom Clancy's Jack Ryan? Heb jij de eerste twee seizoenen ook op één twee drie uitgekeken? Wij maakten alvast een selectie van enkele gelijkaardige series die je kan bingewatchen terwijl je vol ongeduld wacht op seizoen drie!