Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel Cinema

    
Actueel
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop. 

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA doet daarom een beroep op acteur Peter Dinklage - Tyrion Lannister in de serie - om de fans van de serie te overtuigen twee keer na te denken voor ze een huskie aanschaffen. "Aan alle geweldige fans van 'Game of Thrones': gezien de enorme populariteit van de 'direwolven' begrijp ik waarom veel mensen tegenwoordig huskies kopen", stelt de acteur. "Maar asielen laten weten dat velen onder hen achtergelaten worden. Dat gebeurt wel vaker wanneer honden impulsief aangekocht worden, zonder besef van wat ze allemaal nodig hebben."

Huskies zijn typische sledehonden die uiterlijk veel gelijkenissen vertonen met de fictieve 'direwolves' uit de reeks. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de verkoop van huskies de laatste jaren erg toegenomen. Volgens PETA gebeurde in het verleden al iets gelijkaardigs toen '101 Dalmatians', 'Beverly Hills Chihuahua', 'Legally Blonde' en 'Men in Black' uitkwamen. Ook toen piekte de verkoop van de hondenrassen die in die films de show stalen. Niet veel later nam ook het aantal achtergelaten dieren fors toe. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro.
George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen - Actueel

George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen

Na zijn slechte ervaring als Batman in "Batman & Robin" uit 1997 had George Clooney maar één advies voor zijn collega Ben Affleck: "Neem de rol van Batman niet aan". Dit kon Affleck echter niet weerhouden om te schitteren in "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Dat vertelde Clooney in een podcast... Verder lezen...
Onze voorbereiding op X-Men: Dark Phoenix - Actueel

Onze voorbereiding op X-Men: Dark Phoenix

Over iets minder dan één maand, op woensdag 5 juni om precies te zijn, verschijnt de allernieuwste X-Men film genaamd X-Men: Dark Phoenix. WE-KEN, wat zeggen we, MAAN-DEN kijken we hier al naar uit en binnenkort is het eindelijk zo ver.
Queen-leden zagen nog geen cent van opbrengst 'Bohemian Rhapsody'-film - Actueel

Queen-leden zagen nog geen cent van opbrengst 'Bohemian Rhapsody'-film

Ondanks het enorme succes van de Queen-biopic 'Bohemian Rhapsody', hebben de bandleden zelf nog geen cent verdiend aan de film. Dat verklaart Queen-gitarist Brian May aan Cinema Blend. 'Bohemian Rhapsody' bracht wereldwijd meer dan 900 miljoen dollar in het laatje.