Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel Cinema

   - 

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop. 

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA doet daarom een beroep op acteur Peter Dinklage - Tyrion Lannister in de serie - om de fans van de serie te overtuigen twee keer na te denken voor ze een huskie aanschaffen. "Aan alle geweldige fans van 'Game of Thrones': gezien de enorme populariteit van de 'direwolven' begrijp ik waarom veel mensen tegenwoordig huskies kopen", stelt de acteur. "Maar asielen laten weten dat velen onder hen achtergelaten worden. Dat gebeurt wel vaker wanneer honden impulsief aangekocht worden, zonder besef van wat ze allemaal nodig hebben."

Huskies zijn typische sledehonden die uiterlijk veel gelijkenissen vertonen met de fictieve 'direwolves' uit de reeks. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de verkoop van huskies de laatste jaren erg toegenomen. Volgens PETA gebeurde in het verleden al iets gelijkaardigs toen '101 Dalmatians', 'Beverly Hills Chihuahua', 'Legally Blonde' en 'Men in Black' uitkwamen. Ook toen piekte de verkoop van de hondenrassen die in die films de show stalen. Niet veel later nam ook het aantal achtergelaten dieren fors toe. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: