Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep: - Actueel Cinema

    
Actueel
Ster uit 'Game of Thrones' lanceert oproep:

Het immense succes van 'Game of Thrones' heeft een onverwachte bijwerking. De verkoop van huskies boomt, maar de dieren worden ook steeds vaker in de steek gelaten na een impulsieve aankoop. 

De Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA doet daarom een beroep op acteur Peter Dinklage - Tyrion Lannister in de serie - om de fans van de serie te overtuigen twee keer na te denken voor ze een huskie aanschaffen. "Aan alle geweldige fans van 'Game of Thrones': gezien de enorme populariteit van de 'direwolven' begrijp ik waarom veel mensen tegenwoordig huskies kopen", stelt de acteur. "Maar asielen laten weten dat velen onder hen achtergelaten worden. Dat gebeurt wel vaker wanneer honden impulsief aangekocht worden, zonder besef van wat ze allemaal nodig hebben."

Huskies zijn typische sledehonden die uiterlijk veel gelijkenissen vertonen met de fictieve 'direwolves' uit de reeks. Vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is de verkoop van huskies de laatste jaren erg toegenomen. Volgens PETA gebeurde in het verleden al iets gelijkaardigs toen '101 Dalmatians', 'Beverly Hills Chihuahua', 'Legally Blonde' en 'Men in Black' uitkwamen. Ook toen piekte de verkoop van de hondenrassen die in die films de show stalen. Niet veel later nam ook het aantal achtergelaten dieren fors toe. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen - Actueel

Promotie cryptomunt kost acteur Steven Seagal tonnen

Acteur Steven Seagal moet honderdduizenden dollars betalen omdat hij een nieuwe cryptovaluta aanprees. Hij vertelde er niet bij dat hij daar 250.000 dollar in cash en 750.000 dollar aan cryptomunten voor zou krijgen, zegt de Amerikaanse toezichthouder SEC.
Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston - Actueel

Luc Besson verkoopt huis van Hollywood-legende Charlton Heston

Luc Besson verkoopt het voormalige huis van het inmiddels overleden Hollywood-icoon Charlton Heston. De Franse regisseur en producent vraagt 14.9 miljoen dollar (13,7 miljoen euro) voor de woning. Dat schrijft entertainmentssite Variety. Het is pas de tweede keer sinds de ingebruikname van de... Verder lezen...
Courteney Cox enthousiast over Friends-reünie: Het wordt geweldig - Actueel

Courteney Cox enthousiast over "Friends"-reünie: "Het wordt geweldig"

In een aflevering van de webserie "Hiking with Kevin" heeft Courteney Cox haar enthousiasme laten blijken voor de "Friends"-reünie die er zit aan te komen. "We zullen de tijd van ons leven hebben, het wordt geweldig", blikte Cox vooruit.
George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages - Actueel

George Clooney niet opgezet met werkende kinderen op Nespresso-plantages

George Clooney, al jaren het vaste gezicht in de Nespresso-reclamespotjes, heeft gereageerd op een aflevering van het Britse documentaireprogramma "Dispatches". Daaruit bleek dat kinderen te werk worden gesteld op Nespresso-plantages in Guatemala. De acteur zegt "verrast en bedroefd" te zijn.
Western-acteur Ben Cooper (86) overleden - Actueel

Western-acteur Ben Cooper (86) overleden

De Amerikaanse televisie- en filmacteur Ben Cooper, die vooral western-rollen vertolkte, is in Memphis, Tennessee overleden na een lange ziekte. Het nieuws is door zijn neef Pete Searls bekendgemaakt aan het gespecialiseerde blad "Hollywood Reporter".