Bill Cosby woest op verzekeraar na nieuwe schikking met vermeend slachtoffer: "AIG verwoest mijn gezin" - Actueel Cinema

    
Actueel
Bill Cosby woest op verzekeraar na nieuwe schikking met vermeend slachtoffer:

Bill Cosby heeft opnieuw zwaar uitgehaald naar zijn verzekeringsmaatschappij American International Group, nadat die achter zijn rug een schikking had getroffen met Chloe Goins. Zij zou als achttienjarige door Cosby aangerand zijn in de Playboy Mansion in Los Angeles in 2008. Cosby ontkent in alle toonaarden. 

De in ongenade gevallen ex-acteur en comedian reageerde vanachter de tralies op het nieuws over de schikking van zijn verzekeraar. Goins en haar advocaat troffen een schikking met AIG, nadat de verzekeraar enkele weken geleden op eigen initiatief een aanbod had gedaan - klaarblijkelijk zonder medeweten van Cosby. Goins beweert dat ze de nu 81-jarige Cosby had ontmoet op een feestje in de legendarische Playboy Mansion van Hugh Hefner. Hij zou haar een drankje aangeboden hebben, waarna ze zich enkel nog herinnert dat ze ontwaakte terwijl hij aan haar tenen sabbelde met zijn broek op zijn enkels. De gevallen komiek houdt zijn onschuld staande: "De politie van Los Angeles heeft bewezen dat ik niet aanwezig was in de Playboy Mansion op die bewuste dag; ik was zelfs niet in de staat Californië." Hij beweert dat de vrouw in kwestie het hele verhaal heeft verzonnen.

"Het gedrag van AIG is verachtelijk", briest Cosby nog in een statement. "Ik kan me enkel inbeelden hoe slecht ze hun klanten behandelen, die niet over dezelfde middelen als ik beschikken. AIG blijft zich weerzinwekkend gedragen door deze schikkingen te treffen zonder mijn medeweten of toestemming, en blijft zich als een medeplichtige gedragen in een complot om mij en mijn gezin te verwoesten", klinkt het. Eerder deze maand had AIG al schikkingen getroffen met zeven andere vermeende slachtoffers van Cosby.

Cosby werd eind september vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van drie tot tien jaar wegens seksueel misbruik van Andrea Constand. In oktober van dit jaar moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen, ditmaal voor een zaak van seksueel geweld tegen de toen vijftienjarige Judy Huth, eveneens in de Playboy Mansion, in 1974. (Belga / Belga)

© Randy Miramontez / Shutterstock.com

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Al het nieuws cinema

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen - Actueel

Jonas Van Geel mag zich miljonair noemen

Acteur en presentator Jonas Van Geel heeft zijn schaapjes op zijn 34ste al op het droge. Zijn firma boekt de laatste jaren grote winsten en heeft nu een vermogen van 1,7 miljoen euro.
George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen - Actueel

George Clooney raadde Ben Affleck af om Batman te spelen

Na zijn slechte ervaring als Batman in "Batman & Robin" uit 1997 had George Clooney maar één advies voor zijn collega Ben Affleck: "Neem de rol van Batman niet aan". Dit kon Affleck echter niet weerhouden om te schitteren in "Batman v. Superman: Dawn of Justice". Dat vertelde Clooney in een podcast... Verder lezen...
Onze voorbereiding op X-Men: Dark Phoenix - Actueel

Onze voorbereiding op X-Men: Dark Phoenix

Over iets minder dan één maand, op woensdag 5 juni om precies te zijn, verschijnt de allernieuwste X-Men film genaamd X-Men: Dark Phoenix. WE-KEN, wat zeggen we, MAAN-DEN kijken we hier al naar uit en binnenkort is het eindelijk zo ver.
Queen-leden zagen nog geen cent van opbrengst 'Bohemian Rhapsody'-film - Actueel

Queen-leden zagen nog geen cent van opbrengst 'Bohemian Rhapsody'-film

Ondanks het enorme succes van de Queen-biopic 'Bohemian Rhapsody', hebben de bandleden zelf nog geen cent verdiend aan de film. Dat verklaart Queen-gitarist Brian May aan Cinema Blend. 'Bohemian Rhapsody' bracht wereldwijd meer dan 900 miljoen dollar in het laatje.