Harvey Weinstein geeft zichzelf aan bij politie in New York - Actueel Cinema

   - 

De voormalige Hollywood-producent Harvey Weinstein heeft zichzelf aangegeven op het politiecommissariaat in Manhattan, in de Amerikaanse stad New York. 

Weinstein en zijn advocaat hebben zich even voor 7.30 uur (lokale tijd) aangemeld bij het kantoor. Daar werden zijn vingerafdrukken genomen en werd ook een foto van hem gemaakt. Aangenomen wordt dat Weinstein na het afronden van de registratieprocedure voor een rechter zal worden geleid om te worden aangeklaagd.

Volgens de Amerikaanse media zal de 66-jarige Weinstein feiten van seksueel misbruik ten laste worden gelet. Het is niet duidelijk voor welk feiten Weinstein juist vervolgd wordt in New York. Ook in Los Angeles en Londen lopen al onderzoeken tegen hem.

Meer dan 70 vrouwen hebben Weinstein sinds oktober vorig jaar van grensoverschrijdend gedrag, onder meer verkrachting, beschuldigd. Onder meer bekende actrices als Salma Hayek, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie en Rose McGowan hebben aangegeven dat ze door hem zijn misbruikt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares - Actueel
Actueel

Jeff Bridges keert terug voor 'Tron: Ares

De 74-jarige acteur vertelde de Film Comment podcast (via The Playlist) dat hij te zien zal zijn in 'Tron: Ares', de derde film in de sci-fi franchise die hij begon met 'Tron' in 1982 en vervolgde met 'Tron: Legacy' in 2010. Verder lezen...
Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: