What Just Happened? - Bespreking Cinema

 
Mag het iets uitmaken waar een verhaal vandaan komt of moet het op eigen benen kunnen staan? 'What Just Happened?' is gebaseerd op de memoires van Hollywoodproducent Art Linson, die onder meer 'Heat' and 'Fight Club' mee op de wereld hielp brengen. Naar verluidt zitten er veel verwijzingen in naar 'The Edge', het drama met Anthony Hopkins en Alec Baldwin uit 1997. Het gegeven dat Bruce Willis in 'What Just Happened?' te dik staat en zijn baard niet wil afscheren, zou bijvoorbeeld een rechtstreekse uithaal naar Baldwins divagedrag op de set zijn. Zelfs met kennis van dat soort achtergronddetails blijft 'What Just Happened?' echter maar een dooie boel. Wie hier als complete leek naar begint te kijken, kan zich dan ook enkel stierlijk vervelen. Veel heeft te maken met Linsons halfslachtige gedrag. De man heeft blijkbaar nog veel te verliezen, want hij weigert pertinent om het achterste van zijn tong te laten zien. Een groot deel van het script is fictie en de rest is hoogstens een verhulde knipoog. Van een satire op Hollywood mag je verwachten dat ze bijt en snauwt. 'What Just Happened?' geeft enkel nu en dan een klein hapje en gaat telkens meteen met de staart tussen de benen in een hoekje zitten janken. Zielig. (RN)
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
What Just Happened?

What Just Happened?

Dramatische komedie  Regie: Barry Levinson Met: Robert De Niro & Sean Penn Een filmproducer in Hollywood (Robert de Niro) probeert zich te manoeuvreren langs de valkuilen van de filmindustrie. Hij moet binnen twee weken zowel zijn nieuwste film maken en tegelijkertijd zijn huwelijk zien te redden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: