La Fille du RER - Bespreking Cinema

 
André Téchiné wou terugkomen op een fait divers dat in 2004 Frankrijk dooreenschudde. Een jonge vrouw op zoek naar liefde en een identiteit vindt een aanranding met anti-semitisch karakter uit. De pers en de politiek maken gebruik van de zaak om de jongeren uit de banlieues zwart te maken. Téchiné filmt zijn personages in close-up om tot een voelbaarder spanning te komen en brengt een verhaal in twee delen: de leugen die tot stand komt en de gevolgen van het ontdekken van de waarheid. Een portret van een persoon die aandacht wil krijgen in een maatschappij waarin schijn ongelooflijk belangrijk geworden is.
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel - Actueel
Actueel

Gérard Depardieu vrijgelaten uit politiecel

De Franse acteur Gérard Depardieu, die sinds maandagochtend in hechtenis zat in het kader van beschuldigingen van aanranding, is vrijgelaten uit de politiecel. Dat heeft zijn advocaat gezegd aan verslaggevers. Verder lezen...
La Fille du RER

La Fille du RER

Drama  Regie: André Techiné Met: Michel Blanc, Catherine Deneuve, Emilie Duquenne Louise (Catherine Deneuve) hoopt dat haar dochter Alice (Emilie Dequenne) een beter leven zal leiden dan dat zij heeft gekend. Ze zal er alles aan doen om haar aan de slag te krijgen bij een gerenommeerd advocaat en jeugdvriend van haar. Maar niet alles loopt als gepland.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: