Actrice Diane Keaton springt in de bres voor Woody Allen - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse actrice en regisseuse Diane Keaton heeft het voor Woody Allen opgenomen op Twitter. Allen wordt door zijn adoptiedochter beschuldigd van seksueel misbruik toen ze amper zeven jaar oud was. Keaton werkte in de jaren '70 nauw samen met Allen. "Woody Allen is mijn vriend en ik blijf hem geloven", klonk het gisteren in een tweet. 

Allen ligt dezer dagen zwaar onder vuur na publieke beschuldigingen van zijn adoptiedochter Dylan Farrow over seksueel misbruik. Hij was in 1992 al voorwerp van een onderzoek toen hij voor het eerst beschuldigd werd door Dylan en haar moeder en Allens ex-partner Mia Farrow. De gevierde filmmaker werd echter nooit veroordeeld en bleef alles ontkennen. Keaton verscheen in vele films van Allen - onder meer in het meesterwerk 'Annie Hall' (1977) - en werd de vervangster van Mia Farrow in 'Manhatten Murder Mystery' nadat Farrows beschuldigingen aan het licht kwamen. Ze speelde ook de rol van Kay Adams in 'The Godfather'-trilogie van regisseur Francis Ford Coppola. De 72-jarige fotografe gelooft nog steeds in de onschuld van haar oude vriend: "Het kan interessant zijn om het '60 Minute'-interview uit 1992 te bekijken, en dan een mening te vormen", voegt ze nog toe aan haar tweet. Keaton verwijst daarmee naar een ophefmakend tv-interview met Allen waarin hij zijn onschuld uitschreeuwt, de hele zaak afdoet als een "non-event" en onder meer beweert dat Dylan gemanipuleerd werd door haar moeder om het misbruikverhaal te vertellen.

Keaton is niet de eerste Hollywoodster die Allen publiekelijk verdedigt; eerder deze maand noemde de Amerikaanse acteur Alec Baldwin werken met Woody Allen "een privilege". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: