Casey Affleck zal geen Oscar uitreiken door vroegere beschuldigingen van seksuele intimidatie - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteur Casey Affleck trekt zich terug als presentator van de Oscar voor beste actrice op de 90ste Academy Awards door beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres in 2010. Dat maakt entertainmentmagazine Variety bekend.Vorig jaar won de jongere broer van Ben Affleck de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in 'Manchester by the Sea', en zoals de traditie het voorschrijft wordt de Oscar voor beste actrice uitgereikt door de winnaar van de Oscar voor beste acteur van het jaar voordien. Dit jaar wordt die traditie dus gebroken. 

Een vertegenwoordiger van The Academy of Motion Picture Arts and Sciences kwam gisteren met de mededeling dat Affleck zich terugtrok als presentator van de categorie 'beste actrice' tijdens de Oscaruitreiking op 4 maart 2018 in het Amerikaanse Los Angeles. De ster in onder meer 'Gone Baby Gone' en 'The Killer Inside Me' nam die beslissing terwijl verschillende bewegingen die seksuele intimidatie aanklagen wereldwijd meer draagkracht krijgen. Na de schandalen rond Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Louis C.K. en talloze andere beroemdheden kregen voornamelijk de #MeToo en Time's Up-campagnes veel weerklank in de media.

In 2010 werd Casey Affleck door twee vrouwen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag op de set van 'I'm Still Here', waarvan hij regisseur was. Een producent en een cameraregisseur spanden toen een rechtszaak in tegen Affleck, nog voor de release van de film. Uiteindelijk kwam er een schikking maar de zaak blijft hem achtervolgen, zeker in het licht van de recente schandalen rond seksueel grensoverschrijdend gedrag in Hollywood. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: