Ontdek de trailer van Le Fidèle, de nieuwe film van Michaël R.Roskam met Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos - Actueel Cinema

   - 

Vanaf 4 oktober speelt LE FIDÈLE in de bioscoop en nu kan je hier de trailer ontdekken. LE FIDÈLE is de derde langspeelfilm van Michaël R. Roskam na diens Oscar-genomineerde RUNDSKOP (2011) en zijn Hollywood-debuut THE DROP (2014).

In deze romantische neo-noir brengt Roskam Matthias Schoenaerts en Adèle Exarchopoulos samen in een donkere liefdestragedie dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het legendarisch Belgische misdaadmilieu. Hij voegt hierbij een nieuwe dimensie aan het klassieke thema van Eros en Thanatos.  Andere rollen worden vertolkt door o.a. Sam Louwyck en Stefaan Degand.

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte “Bibi" Delhany.  Maar Gigi draagt een geheim met zich mee.  Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde op de proef wordt gesteld.  Gigi zal moeten kiezen.  En Bibi ook.  Maar hoe lang kan je vechten voor iets dat misschien al lang verloren is?

Le Fide?le is een productie van Bart Van Langendonck voor Savage film, in coproductie met Eyeworks in Belgie?. De Franse producent is Pierre Ange le Pogam voor Stone Angels SAS, de Nederlandse producent, Maarten Swart voor Kaap Holland Film BV.

Het scenario werd geschreven door Michae?l R. Roskam, Thomas Bidegain en Noe? Debre. Achter de camera staat Nicolas Karakatsanis waarmee Roskam eerder al samenwerkte voor Rundskop en The Drop.

De film kwam tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het STAP Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. 

Vanaf 4 oktober brengt filmverdeler Kinepolis Film Distribution (KFD) de film in de bioscoopzalen. 

Co-producers: Pierre-Ange Le Pogam - STONE ANGELS (FR), Peter Bouckaert - EYEWORKS (BE), Luc Osselaer - SCIO PRODUCTIONS (BE), Jean-Yves Roubin - FRAKAS PRODUCTIONS (BE), Maarten Swart - KAAP HOLLAND (NL)

In association with: Wildbunch, Pathe? France, Orange (FR), Medialaan/VTM, VOO & Be tv, VMMA, .Kinepolis Film Distribution. 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Le Fidèle

Le Fidèle

Politie, Drama  Regie: Michaël R. Roskam Met: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos,... Het is liefde op het eerste gezicht tussen de raadselachtige Gino "Gigi" Vanoirbeek en de beloftevolle racepilote Bénédicte "Bibi" Delhany. Maar Gigi draagt een geheim met zich mee. Hoe meer hij dit probeert te verbergen, hoe dieper hij in de problemen verzeild geraakt en hoe zwaarder hun liefde... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: