Brak geselecteerd voor het FNC in Montréal - Actueel Cinema

   - 

BRAK (Fallow), het speelfilmdebuut van Laurent Van Lancker, is geselecteerd voor het Festival du Nouveau Cinéma (FNC) in Montréal. De 45ste editie van het FNC vindt plaats van 5 tot 16 oktober 2016.
 

BRAK (Fallow) is gebaseerd op de roman ‘De Ontelbaren’ van Elvis Peeters. Deze eerste langspeelfilm van documentairemaker Laurent Van Lancker vermengd hedendaagse realiteiten met een voorspelling over een mogelijke nabije toekomst. BRAK werd gefilmd in reële locaties: vluchtelingenkampen (Calais, Begijnhofkerk Brussel) en het verlaten dorp van Doel (België). In de hoofdrollen zien we o.a. Tibo Vandenborre (Rundskop), Aurora Marion (La folie Almayer) en Sam Louwyck (Anyway the wind blows). BRAK is een productie van Polymorfilms en kon rekenen op steun van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) & Podium.
 
BRAK heeft al drie prijzen gewonnen op het AVANCA Filmfestival in Portugal : Speciale Vermelding van de Jury, Prijs voor de Beste Acteur (Tibo Vandenborre) en Prijs voor de Beste Fotografie (Laurens De Geyter).
 
De film wordt op 14 september in België uitgebracht.
 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Brak

Brak

Drama  Regie: Laurent Van Lancker Met: Sam Louwyck, Aurora Marion, Ken Ndiaye Fort Europa is ten onder gegaan. Noord-Europeanen zijn noodgedwongen migranten geworden. Lucas, een man uit de middenklasse, geraakt vast in een kustdorp op zoek naar een overtocht naar een beter toekomst elders anders. Doorheen de moeilijkheden en dilemma's die hij tegenkomt, bevraagt BRAK in... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: