Retro serie : Batman (1966 - 1968) - Actueel Cinema

   - 

Ontstaan uit het brein van Bob Kan in 1939, het personage van Batman gaat een constante evolutie kennen en dat tot op heden… van het meest kitscherige, tot het meest donkere, zelfs via een Japanse versie. Bijna 80 jaar aan transformaties, voor een personage dat er steeds beter op wordt.

Buiten de comic book context vinden we Batman eerst en vooral terug op het kleine scherm in de vorm van een serie (een serie avant la lettre, uitgezonden als aanvulling van het programma in de bioscopen), in 1943. Deze reeks van 15 afleveringen kent een waar succes en het personage keert in 1949 terug, opnieuw voor een tiental episodes.

In 1966 verschijnt Batman voor het eerst op de kleine schermen, dat gedurende 3 hilarische seizoenen. De kostuums mogen dan wat naïef lijken, de humor bereikt absurde toppen met de cartoonbubbels… er wordt hier overduidelijk geflirt met karikaturaal psychedelisme. Bedenker William Dozier had zich laten gaan ! Plezier, schaterlachen en soms zelfs respect, zeker voor de uitstekende soundtrack getekend door Neal Hefti.

Vertolkt door Adam West (recentelijk nog gezien in The Big Bang Theory) en Bruce Ward, Batman en Robin moeten het opnemen tegen de slechterikken, de één al meer onnozel dan de ander : the Pinguin (Burgess Meredith… die de trainer zal worden van niemand minder dan … Rocky !!), Egghead (Vincent Price, inderdaad !), Minerva (Zsa Zsa Gabor…. De pin-up van het ridicule)  en zelfs Bruce Lee ! Mooi volk dus, knotsgekke gadgets (anti-haai batspray), een kleurrijk festival en de meest degelijke vloekwoorden.

Ondanks deze vreemde eigenschappen kende de serie een gigantisch succes, maar werd stopgezet gezien de hoge kosten. Het heeft tijd gekost eer de drie seizoenen terug bekeken konden worden… maar ons geduld werd beloond met een prachtige blu ray box !

Hoera !!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: