10 Anime films die je moet zien, al was het maar omdat je Pokémon fan bent. - Actueel Cinema

    

Pokémon werd rond 1995 in het leven geblazen door de Japanner Satoshi Tajiri. Japan en gaming worden vaak nogal in één adem uitgesproken. Omdat ook Japanse Anime films visueel sterk zijn, lijsten we voor jou 10 Anime films op die je eens moet bekijken. Anime films zijn superboeiend en kunnen je heel wat leren over de Japanse cultuur. Met thema’s zoals de mens & de machine, de technologie in het algemeen, alledaagse problemen zoals tienerdrama’s, het zoeken naar identiteit, verlies van een geliefde…  Cinefielen, you  gotta catch ‘em all.

Spirited Away (Hayao Miyazaki, 2001) 

Deze wordt gezien als één van de allerbeste animatiefilms. De tienjarige Chihiro komt opeens terecht in een andere wereld. Een wereld vol symboliek en vreemde wezens. Miyazaki bewijst dat animatiefilms een absolute aanrader zijn voor zowel volwassenen als kinderen. 

My Neighbor Totoro (Hayao Miyazaki, 1988) 

De familie van Satsuki en Mei verhuizen naar het platteland. In het bos nabij ontdekken ze allerlei schattige wezentjes. Totoro is voor de Japanse kinderen zoals Winnie The Pooh voor de Britse kinderen is. En stiekem lijkt Totoro ook een beetje op een Pokémon. 

Akira (Katsuhiro Ôtomo, 1988)

Tetsuo is lid van een motorbende in Tokio en wordt als proefkonijn gebruikt voor een militair experiment, waardoor hij bijzondere krachten krijgt. Leider Kaneda moet hem in bedwang houden. Veel actie, supergoed geanimeerd, mooie muziek en apart verhaal. 

Wolf Children (Mamoru Hosoda, 2012) 

Hana staat plots alleen in voor de opvoeding van haar twee kinderen na de dood van hun vader en trekt naar het platteland. De kinderen zijn deels wolf (jammer genoeg niet Pokémon) en deels mens. Superschattige animatiefilm met onderliggende diepere thematiek, ook voor volwassenen dus.

Ghost in the Shell (Mamoru Oshii, 1995) 

Cyberagente Motoko Kusanagi gaat samen met haar partner op de 'Puppet Master' jagen, een ‘ghost hacker’ die geen lichaam heeft. Een superbekende Japanse metropolis-achtige sci-fi waarvan volgend jaar een adaptatie van komt met Scarlett Johansson (en al veel kritiek heeft moeten verdragen). 

The Girl Who Leapt Through Time (Mamoru Hosoda, 2006) 

De 17 jarige Makoto Konno beseft dat ze de gave heeft om terug in de tijd te gaan. Al gauw begint ze dingen te veranderen en te verbeteren uit het verleden. Toch blijkt het niet gemakkelijk te zijn. Luchtig, lief, romantisch en alom bekend in de Anime wereld.

Summer Wars (Mamoru Hosoda, 2009) 

Kenji werkt deeltijds bij de virtuele internetwereld OZ. Zijn crush, Natsuki, nodigt hem uit om op de 90e verjaardag van haar oma te doen alsof hij Natsuki’s verloofde is. Ondertussen is hij een wiskundige vergelijking aan het oplossen dat problemen teweeg brengt tussen de virtuele en de echte wereld. Fijne Japanse film mét leuke Pokémon-achtige wezentjes.

Metropolis (Rintaro, 2001) 

Kenichi en zijn oom onderzoeken het mysterie achter het robot meisje Tima die in de stad Metropolis over de wereld moet heersen. Ze komen in de problemen als de zoon van heerser Duke Red het probeert te dwarsbomen. Een Anime versie van Fritz Langs klassieker: ideaal.

Jellyfish eyes (Takashi Murakami, 2013)

Masashi vindt in haar nieuwe woonplaats wat kartonnen dozen. Op een dag komt er een vreemd kwalachtig wezentje uit en Masashi noemt het Kurage Bo. Wanneer hij het toont aan zijn schoolvriendjes, kunnen ze het niet zien. Dit is een film vermengd met anime en doet enorm veel denken aan de Pokémonhype!

Pokémon: The First Movie - Mewto Strikes Back  (Kunihiko Yuyama & Michael Haigney, 1998)

Aangezien iedereen tegenwoordig met PokémonGo op zoek is naar allerlei Pokémon op straat of in de woonkamer, konden we deze absoluut niet laten liggen. Misschien niet de meest kwalitatieve anime, maar kom. Mewtwo werd gecreëerd door een groep wetenschappers. Ash, Pikachu en hun vrienden gaan op missie om hem te stoppen. Nostalgie! 

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Ook te zien op "Pokemon"...

Al het nieuws cinema