Bill en Melinda Gates: "Spotlight verdient een Oscar" - Actueel Cinema

   - 

Als het aan Microsoft-stichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda ligt, zou de film "Spotlight" komende zondag een Oscar moeten krijgen. Dat zegt het koppel in een interview met het Duitse persagentschap DPA. De film met onder meer Michael Keaton en Mark Ruffalo is genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste film. 

"Als ik in de jury voor de Oscars zou zitten, zou ik ongetwijfeld voor Spotlight kiezen. Maar ik betwijfel of de film komende zondag zal winnen. Ik heb de film vorig jaar gezien en vond hem het beste", vertelde Melinda Gates aan de pers. Haar man Bill stemt in, maar geeft ook aan dat hij het avonturendrama "The Revenant" met Leonardo DiCaprio een kans heeft gegeven. "Ik heb die film met mijn zoon bekeken en vond het cool, maar zou de film niet bekronen met een Oscar", aldus de filantroop. Bill en Melinda Gates zijn niet de eerste beroemdheden die zich scharen achter een Oscarzege voor "Spotlight". Eerder deze maand sprak de Amerikaanse journalist Carl Bernstein, één van de reporters die de beruchte Watergate-affaire onthulde, zijn bewondering uit voor de film.

"Spotlight is een film die toont waarom onderzoeksjournalistiek meer dan ooit broodnodig is. Deze prent toont hoe journalistiek in zijn werk zou moeten gaan, met al zijn hindernissen, complexiteit en vooral de morele keuzes die een journalist en een onafhankelijk medium moet maken", aldus de gerenommeerde reporter.

De Oscars worden komende zondagavond (plaatselijke tijd) in Los Angeles uitgereikt. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: